Çayeli’nde kültürel faaliyetler anlamında kazandırmış eserlerden birisi olan Kültür Sokağı ve Sanatçıları Rize’de düzenlenen “Rize’nin Enleri Ödül Töreni” gecesinde “Rize’nin Yaşayan Kültür Lokali” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Kültür Sokağı Sanatçıları hazırladıkları çalışmalarla Çayeli’ni ve Rize’yi birçok organizasyonlarda temsil ediyorlar. Çayeli ilçesinde bulunan Kültür Sokağında açılan butik iş yerlerinde unutulmaya yüz tutmuş eserlere yeniden hayat veriyorlar.

Rize’de düzenlenen “Rize’nin Enleri Ödül Töreni” programına katılan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, sahnede ekiple birlikte ödülü alan alarak kültür sokağı sanatçılarını tebrik etti. Çiftçi yaptığı açıklamada; “Çay kokulu şehrimizin tarih kokan sokağı yine Rizemizde adından söz ettirmeye hatta ve hatta ulusalda da birçok programda yer almaya devam ediyor. Bu başarı sokağımızın sanatçılarına ait. Onları tebrik ediyorum” dedi.

Öte yandan programda bulunan yöremizin yetiştirmiş olduğu oyuncu Süleyman Yağcı (Fıs Fıs İsmail) Belediye Başkanı Çiftçi ve Kültür Sokağı Sanatçılarını sahnede yalnız bırakmadı.

Avrupa Film Günleri, Trabzon'da sinemaseverlerle buluşacak Avrupa Film Günleri, Trabzon'da sinemaseverlerle buluşacak

Kaynak: ALİ TÜYLOĞLU