Bankaysa ligi ilkyarısının kapanış maçında karşılaşan ve zirve mücadelesi yapan iki Karadeniz ekibinin mücadelesi sonucu gülen taraf Samsun spor oldu. Hem Rize sporu liderlikten indirdi hem de aradaki puan farkını bire indirdi.

    Mücadeleden önce tribünlerdeki hareketlilik maç sonuna taşınacağının da habercisiydi. Maçtan önce Samsun sporlu taraftarların oturdukları koltukları kırmaları ve yakışmayan tezahüratları, Karadeniz bölgesinin tek büyük şehir kenti olan Samsunlulara yakışmadı hatta Süper lige çıkma yolunda her zaman kendilerine destek olan Rize şehrine bu yapılmamalıydı.

    Bu sezon Rizespor oynadığı iç saha maçlarındaki en iyi futbolunu oynadı diyebileceğimiz bu maçta, takımda eksik oyuncularında olması dolayısıyla bazı mevkilerde gözle görülür ciddi eksikliklerin olduğu belirgindi. Özellikle forvet hattındaki boşluk ve sol açık mevkiinde önemli zaaflar vardı. Sezon başından beri yazmamıza rağmen, Celement e den santrafor olmaz.

   Teknik direktör Ümit Kayıhan oyunu kenardan okuyamaması dolayısıyla takımı iki eksikle oynatması açıkça görülmüştü. Erkan Kaş’ı ısrarla takımda tutması ve Celement eyle oyuna başlayıp ve uzun süre oyunda tutmasına bir anlam veremedim. Diğer taraftan defansta oynayan Ercan, Koray ve Sezer üçlüsü bence doğru seçimdi. Aslında Rizespor bu kadroyla ligin zirvesinde olması bir şanstır. Bu şansı iyi değerlendirmesi lazım. Oysa kadro yapısı bakımından daha kaliteli takımların olduğu Bankaysa liginde ikinci yarıda daha çekişmeli olacağından zirveye ortak takımların fazla olacağı açıkça belli oluyor. Devre arası döneminde takımın ihtiyaç bölgelerinde özellikle forvet hattına alınacak oyuncuların ve orta alan ile kanatlarda eksiklikler giderildiğinde ligin zirvesini bırakmayacağı kaçınılmaz olur.

     Samsun maçında genelde iyi oynamasına rağmen Hakemin sırtına çarpıp Samsunsporlu oyuncunun önüne düşüp gol olması futbolun adaletsizliğinin yanı sıra, hakemin oyun içindeki duruş yerinin ne kadar hatalı olduğunu, oysa bu konularda maça tesir eden bölümlerin olduğu maçlarda oyunun kural yönetmenliğinin gözden geçirilmesi gerektiği lazımdır. Hakemin maç içinde birkaç pozisyonda da Rizesporlu oyuncuların pozisyonlarını bozma konusunda olduğu da görülmüştür.

    Yapılacak transferler sadece bu sezona değil gelecek sezon için de takım iskeletine de uyum sağlamalıdırlar. Takımda ihtiyaca cevap veremeyen oyuncularla da yollar ayrılmalıdır. İlkyarı sonu itibariyle Rizespor’un zirvedeki yeri ile kıyaslanmamalıdır. Yapılacak üç nokta transfer takıma katkı yapar inancındayım. Fakat transferleri biran önce yapılması gerek.

    Rizespor yönetiminin yapmış olduğu taraflı tutuma değinmeden de geçmeyeceğim. Taraftar gurubu adı altında stada sokulan bedava kişilerin kulübe nasıl zarar verdikleri bu maçta da ortaya çıkmıştır. Sahaya atılan maddeler bunun kanıtı olup böyle yapılan tutum karşısında sadece o guruplarla boş tribünlerde maç oynayacak olacağının işaretleri gelmektedir. Bir taraftan para verip bilet alan diğer taraftan bedava maça gelen ve de kulübe maddi zarar veren taraftar gurupları.

    Trabzonspor’un taraftar guruplarının Rize tribünlerinde Rizespor’u desteklemek için gelmeleri çok güzel. Yıllardan beri Trabzonspor’u düşman diye lanse eden İstanbul taraftarları ama Rize kimlikli kişiler Samsun maçında da görüldü ki Rizespor’a karşıt Karadeniz takımları hangiler diye. Giresun ve Samsun örneklerini görsünler. Rizespor’un yapacağı transferler içinde Trabzonspor’da kadroya giremeyen ama birinci lig tecrübeli oyuncuları düşünmesi ve iki kulüp diyalogunun daha gelişmesi gerektiğini belirtmek isterim. Bu sezon süper lig ve Bankaysa lig şampiyonlarının Karadeniz’den olması en büyük dileğimiz. BAŞARILAR.