ANKARA (AA) - Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), "Silivri İşletme Müdürlüğü Karbon Ayak İzi Hesaplanması", "Rüzgar Enerji Santrali Projesi" ve "Kirlilik ve Emisyon Azaltımı" kategorisinin sürdürülebilir gelişme alanında dünyanın en prestijli çevre ödüllerinden Yeşil Elma Çevre Ödülleri 2023 Uluslararası Altın Ödülü'ne layık görüldü.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, kurum, İngiltere'nin Londra Parlamento Binası'nda 20 Kasım'da düzenlenen Yeşil Elma Ödüllerinde çeşitli ülkelerden 800'den fazla adaya karşı yarıştı.

Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu

Bütün projelerinde gösterdiği çevre hassasiyeti ve yüksek sorumluluk bilinciyle yürüttüğü başarılı çalışmalarla, 2023'te 5 Yeşil Dünya Çevre Ödülüne layık görülen BOTAŞ, söz konusu yarışmada "Silivri İşletme Müdürlüğü Karbon Ayak İzi Hesaplanması", "Rüzgar Enerji Santrali Projesi" ve "Kirlilik ve Emisyon Azaltımı" kategorisinin sürdürülebilir gelişme alanında dünyanın en prestijli çevre ödüllerinden Yeşil Elma Çevre Ödülleri 2023 Uluslararası Altın Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Dünyanın en prestijli uluslararası çevre ödüllerinden olan Yeşil Elma Ödülleri, çevreye dair en iyi uygulamaları tanımak, en çevreci şirketleri ödüllendirmek ve dünyanın çevre duyarlılığını teşvik etmek amacıyla, kar amacı gütmeyen bir çevre grubu olan The Green Organisation tarafından veriliyor.

BOTAŞ, geçen yıl Yeşil Elma Çevre Ödüllerinde iki altın ödüle layık görülürken, 2019-2023 arasında 24'ü çevre olmak üzere toplam 29 uluslararası ödülle Türkiye'yi uluslararası camiada gururla temsil etti.

Proaktif yaklaşımıyla "Türkiye'nin Enerjisi" olmaya devam BOTAŞ, uluslararası standartlara uyarak yeşil enerji kullanımını artırma amacı doğrultusunda da çevre dostu enerji yatırımlarına devam ediyor.

Kaynak: aa