Arvin Borçka Belediyesi Belediye Başkanı Ercan Orhan, görev süresi içerisinde yaptığı faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Orhan, "Kültür ve sanatı da Borçka’da hâkim kıldık ve insanları zamanı geldi eğlendirdik, zamanı geldi düşündürdük, zamanı geldi mutlu ettik. İnsanlığın gelişimi adına da Borçka’nın gelişimi adına da; sosyal kültürel anlamda da gerçekten de büyük katkılar sunduk. Kitap çıkardık, altı ayda bir dergi çıkardık. Yani dokunmadığımız hiçbir alan kalmadı. İnşallah bundan sonra da Borçkalıyla en ufacık bir problemimiz olmaz" diye konuştu.

Çölyak hastası kızı ve yeğeni için yaptığı pizzayı aynı rahatsızlığı bulunanlara sunuyor Çölyak hastası kızı ve yeğeni için yaptığı pizzayı aynı rahatsızlığı bulunanlara sunuyor

"FARKINDALIK YARATMAK İÇİN TİYATRO FESTİVALİ DÜZENLEDİK"
“Şimdi Borçka’da tiyatro festivali yaptık. Neden yaptık; bir farkındalık oluşturmak için yaptık aslında. Borçka’ya bir kültür merkezi kazandırmaktı amacımız. Hem sosyal kültürel etkinlikler yaparken tiyatro salonu, sinema salonu olmayan bir yerde bu etkinliklerini yaparken, bir anlamda da Borçka’ya nasıl bir kültür merkezi kazandırabiliriz diye düşündük. Sayın kaymakamımızın kendi talebiyle bir yer talep etmişti. Kütüphanenin Borçka’da yapılması isteniyordu, ben de şunu söyledim; ben de destek olayım hem kütüphane hem kültür merkezini bir arada yapabilir miyiz diye konuştuk ve bu halk nezdinde de, kaymakamlık düzeyinde de, devlet kademelerinde de karşılık buldu. Kaymakamımız bu konuda Borçka’da böyle bir çalışmalıda başlattı, projesini yaptırdı. Cumhurbaşkanlığından sanırım projesi de geçti ve umarım gelecek dönemlerde ve yeri belli edildi. Gelecek dönmelerde de kültür merkezi Borçka’ya kazandırılmış olacak. Bizde her türlü katkıyı vermek için çaba sarf edeceğiz."
 

Kaynak: HABER MERKEZİ