Rizeli vatandaş Alaattin Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’ya sitemde bulundu. 

Rize’de intihar girişiminde bulunan bir vatandaşın Hayati Yazıcı ile görüşmek istemesi sonrasında kendisini aradığını ancak Yazıcı’nın geri dönüş yapmadığını iddia eden Memişoğlu, o anlarda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u aradığını ve intihar teşebbüsünde bulunan kişi ile bakanı görüştürdüklerini belirtti.

Sosyal medya hesabından yayınladığı video ile olayı anlatan Alaattin Memişoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’ya seslendi. 

Memişoğlu, videoda şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz günlerde Rize merkezde bir binaya çıkan bir genç intihara teşebbüsünde bulundu. Olayı gördüğüm anda direk kişinin yanına çıktım. Kişinin sorunları vardı. Kişinin eşi İŞKUR’dan çalışırken 20 gün sonrasında eşini işten çıkartıyorlar. Saatlerce Rize Milletvekillerini aradım. Muhammed Avcı’yı aradım 20 dakika sonra döndü ve intihar etmek isteyen kişiyle kendisini konuşturdum. Burada söyleyeceklerim Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’ya! Sayın Yazıcı, kişi seninle görüşmek istiyor ve ben seni arıyorum. Telefonun çalıyor ve cevap vermiyorsun. AK Parti Genel Merkezi’ndeki makamınızı aradım ve özel kaleminizdeki hanımefendi beni bağladı korumanıza. Korumanıza durumu izah ediyorum ve hiçbir dönüş olmuyor. Sayın Hayati Yazıcı ben Rizeliyim ve sen Rize’nin vekilisin. Rize’de bir sorun var, her yer kilitlenmiş ve sana kimse ulaşamıyor.”

-    İntihar teşebbüsünde bulunan kişiyi Bakan ile görüştürdü.
“İntihar eden kişi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüşmek istedi ve ben kişiye “seni bakan ile görüştüreceğim, sen intihardan vazgeçecek misin?” dedim ve kendisi "evet" dedi. Telefonum ile bakanlığı aradım ve özel kalem müdürlüğüne durumu anlatıyorum. Sağ olsun bakanımız geri dönüş yaptı ve intihar eden kişiyi Bakanımız ile görüştürdüm. Kişi intihardan vazgeçti.”

-    Hayati Yazıcı benim ve Rize’nin vekili olamaz” 
“Sayın Hayati Yazıcı, sen benim ve Rize’nin vekili olmazsın. Biz can kurtarmanın peşindeyiz. Bakan bize geri dönüş yaptı ve o insanı intihardan vazgeçirdik. Bir daha Rize’den aday falan olmayın.”

Editör: HABER MERKEZİ