Doğu Karadeniz'in doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle dikkat çeken coğrafyasında turizm potansiyelini artırmak adına önemli bir adım atıldı. Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği (DOKSAD) tarafından hazırlanan 'Doğu Karadeniz'de Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi'nin açılış toplantısı, bölgedeki turizm paydaşlarını bir araya getirdi.

Toplantıya katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yaptığı konuşmada, bölgenin eşsiz doğası ve tarihi zenginliklerine vurgu yaparak, "Müthiş bir coğrafyaya sahibiz, yaylalarımız çok güzel, doğamız, tarihi yerlerimiz çok güzel ama sürekli 3 aylık bir periyottan ve belli bir bölgeden gelen insanlardan bahsediyoruz. Artık, turizmde kabuğumuzu kırmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Belediye olarak yerel yöneticiler olarak turizm sektörünün yanında olduklarını belirten Başkan Kaya, "Yerel yöneticiler olarak bizlere nerede, ne zaman ihtiyaç olursa, turizm sektörü temsilcilerinin yanınızda olmayı görev sayıyoruz." şeklinde konuştu.

DOKSAD Başkanı ve proje koordinatörü ise projenin amaçlarını şu şekilde açıkladı: "Doğu Karadeniz'de alternatif turizm olanaklarını değerlendirerek, bölgenin turizm potansiyelini artırmak ve markalaşmasını sağlamak amacıyla hazırladığımız bu proje, bölgenin turizm sektöründeki yerini güçlendirmeyi hedefliyor."

Kaynak: Haber Merkezi