Birce Akalay rol aldığı diziler ve filmlerle ismini duyuran oyuncular arasında yer alır. Birce Akalay ilk dizisi Kader'deki Lamia karakteri ile adından söz ettiren ünlü oyuncu, ardından başarısına başarı, kariyerine de yeni projeler katmıştır. Popüler bir isim olan Birce Akalay hakkında pek çok konu merak edilir ve arama motorlarında araştırılır. Birce Akalay kaç yaşındaBirce Akalay aslen nereli, Birce Akalay kaç kez evlendi, 

Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki tiyatro bölümünde lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'ne başlamış ancak tamamlamamıştır. Daha sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvarı'ndan Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Eğitimini tamamlamasa da farklı üniversitelerde tiyatro eğitimi almış olması ve çeşitli sinema ve televizyon projelerinde yer alması oyunculuğa verdiği zaman, emek ve değeri gözler önüne seriyor. 

Birce Akalay, 2004 yılında katıldığı güzellik yarışmasındaki başarısının ardından televizyon dünyasına adım atarak çeşitli programları sunmuştur. Dizi projelerinde yer almıştır. Bu projeler arasında Piyonlar Ligi Özel, 8. Etap gibi programların sunuculuğu ve Senin Uğruna, Kader gibi dizilerdeki başrolleri dikkat çeken performanslar sergilemiştir. Ayrıca, konuk oyuncu olarak Asi dizisinde de yer almıştır.

Film kariyerinde ise 2008 yapımı Son Ders ve 2009'da vizyona giren Nefes filmlerinde rol almıştır. Bu projeler sayesinde kariyerindeki farklı alanlarda yer almasını, hem televizyon hem de sinema sektöründe izi olduğunu belli etmiştir. 

Birce Akalay'ın 2009 yılındaki yoğun çalışma dönemi ise oldukça dikkat çekici. "Alayına İsyan" dizisinde Sevtap karakteriyle ekranlarda yer almış ve aynı yılın Eylül ayında Sizi Seviyorum adlı sinema filminde Emre Altuğ ile birlikte başrolleri paylaşmıştır.

Ayrıca, 2009'da Atv'nin yeni sezon dizilerinden biri olan Kış Masalı'nda Zişan rolüyle seyirci karşısına çıkmıştır. Aynı yıl içinde Sinema Dünyası programıyla da televizyon dünyasında varlığını sürdürmüştür.

Yer Gök Aşk dizisinde Murat Ünalmış ile birlikte Havva karakterini canlandırmıştır. Ardından 2013 yılında Ben Onu Çok Sevdim dizisinde Başbakan Adnan Menderes'in hayatını konu alan yapımda opera sanatçısı Ayhan Aydan karakterini oynamıştır.

Ayrıca, 2013 yılında Böyle Bitmesin dizisinde konuk oyuncu olarak yer almış. Son olarak Küçük Ağa dizisinde Sarp Levendoğlu ile birlikte başrolleri paylaşmış ve Sinem karakterini canlandırmıştır. Ardından Birce Akalay eşi Sarp Levendoğlu ile evlenmiştir.

Birce Akalay-Sarp Levendoğlu evliliğinin iki yıl sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle sona ermiştir. Bu dönemde kariyerine devam etmiş ve 2015 yılında Atv'de yayınlanan Evli ve Öfkeli dizisinde önemli bir rol üstlenmiştir. Daha sonra, 2016'da yayın hayatına başlayıp 2017 Nisan'ında final yapmış Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde Hayat karakterini canlandırmıştır.

Birce Akalay'ın Oynadığı Dizi ve Filmler

Birce Akalay'ın oynadığı dizi ve filmler hayranları tarafından araştırılır ve güncel bir şekilde takip edilir. 

  • Hayat Bazen Tatlıdır(dizi-2016-2017)
  • Küçük Ağa (dizi, 2014) - Sinem - 2014 - 2015
  • Böyle Bitmesin - 2013 - Aylin
  • Yer Gök Aşk - Havva - 2010 - 2011
  • Ben Onu Çok Sevdim - Ayhan Aydan - 2013
  • Sizi Seviyorum (film) - Eda - 2011
  • Nefes: Vatan Sağolsun - 2009
  • Kış Masalı - 2008 - Zisan
  • Alayına İsyan - 2008 - Sevtap
  • Son Ders: Aşk ve Üniversite - 2007 - Sevim
  • Senigallia - 2006 - Özlem
  • Kader - 2006 - Lamia
  • Asi (dizi) - 2006 - Zeynep

Kaynak: HABER MERKEZİ