Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, bu sene 14.’sü düzenlenen Uluslararası Trabzon Sanat Günleri’nin açılışına katıldı.

6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Afganistan, Gürcistan, Rusya, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sanatçıların katıldığı “Sanat Günleri” açılışında konuşan Başkan Yardımcısı Özçilingir, “Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin icra edilebileceği bir kültür sanat merkezini Ortahisar ilçemize kazandıracağımızın müjdesini sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

“ŞEHRİMİZİN KÜLTÜR VE SANAT HAYATININ GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Kültür ve sanat projelerine büyük önem verdiklerini vurgulayan Özçilingir, “Bugün özel bir etkinlik için bir araya geldik. Yurtiçinden yurtdışından değerli sanatçılarımızı tarih ve sanat şehri olan Trabzon’da, Ortahisar’da ağırlamaktan gururluyuz. Sanat hayatta karşımıza çıkan, bizi yüzleştiren sorunların kaynağını daha açık olarak anlamaya, hissetmeye ve çözüm yollarına katkı sunan önemli bir kavram. Bu olgudan hareketle Ortahisar Belediyesi olarak şehrimizin kültür sanat dünyasını zenginleştirecek projeler geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin icra edilebileceği bir kültür sanat merkezini Ortahisar ilçemize kazandıracağımızın müjdesini sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kültür merkezimizle çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaparak, şehrimizin kültür ve sanat hayatının gelişmesine katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“DAHA YARATICI BİR GELECEĞİ HEP BİRLİKTE VAR ETMEK ZORUNDAYIZ”

Ortahisar’ın kültür ve sanat etkinliklerinde buluşma noktası olmasından büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Özçilingir, “Bu kadim kentin genlerine işlemiş değerlerinden yola çıkarak, özellikle kentimizin prensiplerini olgunlaştırırken daha mutlu, daha adil, özellikle daha yaratıcı bir geleceği hep birlikte var etmek zorundayız. Ortahisar’ın yerel ve uluslararası kültür sanat etkinliklerinde birer buluşma noktası haline gelmesinden büyük bir mutluluk ve gurur duyuyor, böylesi nice etkinlikleri tüm paydaşlarımızla, halkımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, kamu kuruluşlarımızla el ele vererek yapmak istiyoruz. Ve özellikle yönetim prensibimizin en önemli özelliğinin ortak akıl olduğunu bir kez daha vurgulayarak, bizimle bu güzel işbirliğini sağlayan değerli kurumumuz Trabzon Sanat Evi’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 14. Uluslararası Sanat Günleri etkinliğimizin şehrimize ve bizlere hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selâmlıyorum.” şeklinde konuştu.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ BASIN BİRİMİ

Kaynak: HABER MERKEZİ