Doların nabzı, her an tutuluyor.

Şu an için yaklaşık 28,28 TL seviyesinde işlem gören doların, yıl sonuna doğru 30 TL'ye yaklaşacağına dair genel bir beklenti bulunuyor.

Ancak Goldman Sachs'ın değerli ekonomisti, bu beklentilere tamamen zıt bir görüş ortaya koydu.

Bankanın baş ekonomisti Robin Brooks, sosyal medya hesabından flaş bir tahmin açıkladı.

Hepsiburada Üst Yöneticisi Nilhan Onal Gökçetekin, SDN Summit 2024 etkinliğine katıldı Hepsiburada Üst Yöneticisi Nilhan Onal Gökçetekin, SDN Summit 2024 etkinliğine katıldı

7 lira düşecek iddiası

Brooks, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın attığı ekonomik adımlar oldukça yerinde. Türk Lirası için güçlü bir değer artışı beklentisi içindeyiz. Türk Lirası'nın adil değeri 21 TL'dir. Gelecekte dolar kuru tamamen serbest bırakılacak. Bu noktadan sonra, dolar kuru başlangıçta yukarı yönlü hareketler sergileyecek. Ancak bu hareketler kalıcı olmayacak ve kısa sürecek. Daha sonra sert bir düşüş yaşanacak ve dolar kuru 21 TL'ye kadar gerileyecek." iddiasında bulundu.

"2024 TL yılı"

Brooks ayrıca, 2024 yılında Türk Lirası için büyük bir potansiyel olduğunu vurgulayarak, "Türk Lirası parlak bir geleceğe sahip. 2024 yılında Türk Lirası büyük bir yükseliş yaşayacak. Şu anda Türk Lirasından çıkıp dolara veya diğer yatırım araçlarına yönelen yatırımcılar büyük zarar görecekler." ifadelerini kullandı.

Goldman Sachs'ın kıdemli uzmanından gelen bu açıklamalar, finans dünyasında büyük bir şaşkınlık yarattı.

Editör: EDİTÖR - 2