Ah Barselona, sen nasıl sıcak, nasıl kıpır kıpır, nasıl bizden bir şehirsin! Her gidenin aklında aynı soru: Hayatımın bir bölümünde burada yaşamak için ne yapmam lazım acaba? 🙂

Katalonya’nın başkenti Barselona gerçekten dünyanın yaşanabilir en güzel büyük şehirlerinden bir tanesi. Orta Çağ ve Roma döneminin izlerini taşıyan eski şehrin kalbi Barri Gòtic’te takılmak, Katalanların haklı gururu Mondernista akımı ve Gaudí’nin sürreal mimari eserleri ile fantastik dünyalara gidip gelmek, bir zamanlar Picasso’nun yaşadığı, Miró’nun ise sokaklarında top koşturduğu meydanların cafelerinde, tapas barlar’ında takılmak, La Barceloneta sahilinde bir yaz akşamı kumda voleybol oynayan şehrin yerellerini seyre dalmak, gündüzünde ise deniz keyfi yapmak paha biçilemez bir hayat biçimi.

Boşuna dünyada en çok turist olan şehirlerin arasında gelmiyor. Ne Venedik gibi bizlere süslü püslü yapay bir hayal satmaya çalışıyor, ne de Paris gibi haddinden fazla romantize edilmiş.  Hayattan zevk almasını ve eğlenmesini bilen ziyaretçilerine rafine olmaya kasmayan keyifli mekanları, insana iyi gelen ılık havası ile birkaç güncük de olsa kendi gerçekliğinden kaçma fırsatı veriyor.

Bir ömrü burada geçiremeyecekseniz de gelmişken içinize bol bol Barselona depolayabilmeniz için bu güzel şehirden notlarımızı, önerilerimizi, uyarılarımızı sizlerle bu yazımızda ve mutlaka göz gezdirin diyeceğimiz Barselona Gezi Rehberi‘mizde derledik.Katalan Muzik Sarayi Barselona

Barselona Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Barselona’ya Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Barselona’ya uçakla geldiğinizde, Türkiye’den direkt uçuşların gerçekleştiği Barselona El Prat Uluslararası Havalimanı’na ineceksiniz. Her şekilde uçak biletinizi almadan önce mutlaka çeşitli havayollarının fiyat karşılaştırmasını yapın deriz.

Barselona’ya Hangi Ayda Gidilir?

– İlkbahar: Barselona’nın en güzel zamanlarından biri. Özellikle de Nisan sonu Mayıs başı şehri karış karış gezmek için sıcaklıkların en ideal olduğu dönem. Ayrıca bu dönem Mayıs sonu şehrin en güzel festivali Primavera’nın da zamanı.

– Yaz: Barselona’nın hem en kalabalık hem de en sıcak dönemi. Yalnız deniz sezonu açıldığı için şehirden denize girebiliyor oluşunuz ve şehrin en sevilen festivali Sónar’ın Haziran’da gerçekleşmesi yazın en büyük artıları.

– Sonbahar: Şehrin yine sevdiğimiz dönemlerinden biri, Akdeniz iklimi sağolsun havalar Eylül, Ekim oldukça güzel geçiyor, Kasım Aralık da İstanbul gibi ılık yaşanıyor.

– Kış: Barselona’nın olayı insanların açık havada parklarda, bahçelerde, meydanlarda rahat rahat takılıyor oluşu. Bu nedenle de kışın bu şehrin keyfi maksimumda çıkmıyor. Ayrıca bir Noel destinasyonu da olmadığı için öyle sevimli bir yeni yıl atmosferi de yaşanmıyor. Kısacası bizce kış ayları Barselona’nın kalemi değil.


Barselona İçin Kaç Gün Gerekir?

Bizce Barselona’nın hakkını vermek için en az bir 4-5 gün ayırmak lazım. 4 günü şehri gezmeye, bir günü de çevre şehirlerden beğendiğiniz bir tur programına ayırırsınız. Şehrin olmazsa olmazlarını öğrenmek için Barselona’de Ne Yapılır – Yapmadan Dönmeyin Diyeceğimiz 33 Şey yazımıza da bakmanızı öneririz.


Barselona’nın Hangi Bölgesinde KonaklamalıBarselona Nerede Kalinir

– En Turistik: Ciutat Vella /Eski şehir diye tabir edebileceğimiz Ciutat Vella, birbirine bağlı 4 ayrı tarihi mahalleden oluşan şehrin çekirdeği. Burası daracık sokakları ile bohem, oldukça tarihi, bolca da turistik bir bölge. Bu nedenle her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulabileceğiniz bir yer.

Ciutat Vella otellerini incelemek için tıklayın.

– En Favori: Eixample / Bizim Barselona’da konaklamak için en sevdiğimiz yer ızgara planlı mahalle yapısı ile şehrin modern yüzü Eixample. Terasında havuz olan manzaralı butik otellerin ve kiralanabilir keyifli evlerin kümelendiği mahallede nitelikli yeme-içme seçenekleri de mevcut.

Eixample otellerini incelemek için tıklayın.

– En Hip: Gràcia /Gràcia bölgesi ise şehrin gezilecek yerlerine biraz uzak kalması ile 3. tercihimiz ancak şehrin lokal havasını solumak, yerellerine karışmak, bohem takılmak isteyenlerin bir numaralı adresi. Bir nevi Barselona’nın Cihangir’i.

Kaynak: Haber Merkezi