Dilek ASLAN

“Siyaset Akademisi ve Deneyim paylaşım dersleri” kapsamında düzenlenen seminerlerin bir yenisi için Ankara’ya giden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ders verdi.

AK Parti Genel Merkezi konferans salonunda düzenlenen program da yaklaşık 250 kişilik katılımcı guruba önce Rize belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım filmi izletildi. Filmin ardından kürsüde ki yerini alan Başkan Bakırcı önce Rize’yi anlattı sonrasında siyasi yaşamındaki deneyimleri katılımcılarla paylaştı.

Dersin ikinci bölümünde katılımcılar Başkan Bakırcı’ya sorular sordu. Bir katılımcının; “Başbakanın şehrinde Belediye Başkanlığı yapmanın zor ve kolay tarafları nelerdir” sorusuna Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Zor yanı. Şehrindekiler ve dışarıdan gelenler senden daha çok şeyler bekliyor. Geçmiş dönemlerden alışıldığı için merkezden bize her istediğimizin gönderildiğini bizlerin bir şey yapamadığını zannediyorlar.  Ama Başbakanımızın bütün belediyelere adaletli davrandığından herkes gibi bizde hakkımızı alıyoruz. Hakkımızdan fazlasını alamıyoruz.

Kolay tarafı ise. Yapmış olduğun projeleri daha rahat takip edebiliyorsun. İlgili ilgisiz herkesten zorda olsa bir şeyler koparabiliyorsun. Daha da önemlisi onun gücünü hissederek kendine güvenle hareket ediyorsun. En önemlisi de bu olsa gerek” dedi. 

Editör: HABER MERKEZİ