Makamında İsrail'in Türkiye Büyükelçisi Gaby Levy ile yaşadığı gerginlikle gündeme gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İsrail'de büyükelçimizin uğradığı saygısızlığı değerlendirdi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'un kendisine gösterilen uygulama karşısında salonu terk etmesi gerektiğini belirterek 'Anladığım kadarıyla büyükelçimiz oradaki konuşmaları algılayamadı. Masada sadece İsrail bayrağı vardı. Oradaki toplantıyı terk etmesi gerekirdi diye düşünüyorum' dedi.
 
İsrail devletinin bu yönde kompleksleri hep olduğunu anlatan Bakırcı, şöyle konuştu: 'Kendileri yüksek sandalyede oturup karşılarındakileri aşağı görerek, aşağı görecek şekilde davranışları vardır. Bu olayda bunun dünya kamuoyuna yansımasıdır. Büyükelçimizde belirtti zaten. Nezaket ziyaretine gitmiş. Konuşulanları da anlayamamış. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devleti zaten gereğini yapıyor. Fakat dünya kamuoyu da Türkiye'de bir kez daha gördü. İsrailli yöneticilerin kendilerinden olmayanlara hangi gözle baktığı görülmüş oldu. Tekrar söylüyorum. Sayın Büyükelçimiz bunu hissedip orayı terk etmeliydi.'

Bakırcı, 3 Kasım 2009 tarihinde kendisini makamında ziyaret eden İsrail Türkiye Büyükelçisi Gaby Levy'i koruması ile makama girdiği için sert bir tavırla karşılayarak İsrail Devletini bebek öldürmekle suçlamıştı.

Bakırcı, Türkiye Büyükelçisi'nin İsrail'de karşılaştığı saygısızlığın Rize'de de kendisine yapılmaya çalışıldığını ancak buna müsaade etmediğini belirterek şunları söyledi: 'İsrailli korumanın odama girip ayakta durması, İsrail Büyükelçisi'nin benimle konuşurken başka taraflara bakması, sohbet esnasında gelişen süreçte bana göre hemşehrilerim adına öyle konuşmam gerekiyordu. Ben burada bir ilin belediye başkanı olarak, hemşehrilerimi temsilen konuşmam gerekenleri konuşmuştum.'
Editör: HABER MERKEZİ