Gündoğdu’daki sel felaketinde meydana gelen hasarı incelemek için Rize’ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı Bugün memleketi Çayeli’ni ziyaret etti.

İlçeyi Belediye Başkanı Rıza Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı ve Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kar ile gezen Bakan Yazıcı, ilçe esnafını tek tek ziyaret edip gündem hakkındaki düşünceleri aldı ve sıkıntılarını dinledi.Yaklaşan referandum öncesi Anayasa değişikliği ile ilgili nabız yoklayan Bakan Yazıcı, vatandaşa ve esnafa oylarının rengini sordu.

Simit fırınına giren Bakan bir bağ “Çayeli Simidi” satın aldı.Simidi eli ile kaldırıp gösteren Yazıcı, “ Çayeli simidinin reklamı olsun “ diyerek basın mensuplarına poz verdi.

 “BAKANI GÖREN ŞAŞIRDI “

İlçede bulunan Ahmet Mesut Yılmaz parkında oturan vatandaşlar karşılarında Bakan Hayati Yazıcı’yı görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.Ağrı’dan Çayeli’ne çalışmak için gelen işçilerin yanına oturan Yazıcı, 12 Eylül’deki Referandum ile ilgili Ağrılı vatandaşların  görüşlerini aldı.Ağrılı gençlerden birinin kendi oyunun “hayır” olduğunu söylemesi üzerine gence, “ Anayasa değişikliğinde değişecek maddeleri okudunuz mu” diye soran Yazıcı, “hem ülkenin içinde bulunduğu durumun, düzenin değişmesini isteyeceksin, hem de değiştirmek için hiçbir şey yapmayacaksın.” Diyerek sözlerine devam eden Yazıcı, “ Hükümet olarak kendilerinin yaptıkları yatırımlarda bölge gözetmediklerini “belirtti.

BAZI ŞEYLERİN DEĞİŞMESİ İÇİN İLLA DARBE Mİ OLMALI ?

Açıklamasına devam eden Yazıcı: “Bu ülkede bir şeylerin değişmesi için illa darbe mi yapılmalı ? dedi. Halkın bilinçlibir şekilde oyunu  kullanmasını isteyen Yazıcı, referandumun bir fırsat olduğunu söyledi.

“HATİCE NİNE SÖZ ALDI”

Esnaf ziyaretini sürdüren Yazıcı, girdiği bir dükkanda karşılaştığı Hatice Nine ile sohbet etti.Kimsesi olmayan ve ihtiyaçları Çayeli Belediye’si tarafından karşılanan Hatice nine bakandan da kömür yardımı sözü aldı.

Bakan Hayati Yazıcı incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ