Rize Üreticilere 2250 adet aronya fidanı dağıtıldı Rize Üreticilere 2250 adet aronya fidanı dağıtıldı

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlama programının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi yaptı.

Programda konuşlan Vali Baydaş, “Eğitimin en büyük mimari olan kıymetli öğretmenlerimize büyük önem veriyoruz. Onların istek ve talepleri doğrultusunda mesaimizi tanzim ediyoruz. Bugün sayın bakanımızın katılımıyla Rize’de spor turizmi çalıştayının başlangıcını gerçekleştirdik. Spor turizmiyle ve spor faaliyetleriyle ilgili attığımız adımların altında beden eğitimi öğretmenlerimizin katkısı ve imzası olacak. Hayatın her alanında ve anında öğretmenler var. Hayatımızı şekillendiren, bugünlere gelmemize vesile olan öğretmenlerimizdir.  Büyük liderleri anarken onları öğretmenleriyle birlikte anıyoruz. Tarihi değiştiren liderle birlikte onların yanında hocalarını hep söylüyoruz. Bu vesile ile görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyorum” dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, öğretmenlerin insanı ve toplumu şekillendiren birer yol gösterici olduğunu ifade ederek, “İnsanımız, şehirlerimiz, toprağımız en önce öğretmenlerimize emanettir. Öğretmenlik yalnızca öğrencisine cümle yapısını, formülleri, okumayı öğreten değildir. Biz biliyoruz ki idealist bir öğretmen coğrafi haritayı okumayla birlikte gönül haritasını da okumayı öğrencisine öğretir. Öğrencisine; iyi asker, iyi doktor, iyi sporcu, iyi mühendis olmayı öğütlerken aslında iyi insan olması gerektiğini mutlak öğütleyerek öğrencisinin zihnini her gün iyilikle, merhametle, adalet duygusuyla motif motif işleyen öğretmenlerimiz aslında insanlığa çok büyük hediye vermektedir.  Çünkü dünyadaki savaşların, kötülüğün ve zulmün kaynağı kötü insanlarıdır. İyi insanların çoğaldığı bir dünyada kötülük hakim olamaz. Bu yüzden öğrenciye matematik, tarih, fizik öğretirken onun kalbine ve ruhuna da dokunmak gerekiyor. Sınıfın kapısını her gün bu düsturla açan öğretmenlerimize selam olsun. ‘Bu ülkenin her karışı bizim ben gitmezsem kim gidecek’ diyen dağ yürekli Aybüke öğretmen, Necmettin öğretmene ve tüm şehit öğretmenlerimize selam ve rahmet olsun. Bir ülkenin öğretmenine kurşun sıkmak o ülkenin geleceğine kurşun sıkmaktır. Çünkü öğretmen bir öğretmenden daha fazlasıdır. Türkiye’nin ikinci 100 yılı; gençliğin, sporun, bilimin ve teknolojinin yüzyılı olacak ve öğretmenlerimiz bu alanların her birine öncülük edeceklerdir” dedi.

Programda Vali Baydaş’a sürpriz yapılarak,  ilkokul öğretmeni Meftune Ünsal’ın Vali Baydaş’la ilgili video görüntüsü perdeye yansıtıldı. Vali Baydaş, öğretmeninin kendisiyle ilgili sözleri karşısında duygulu anlar yaşadı.

Konuşmaların ardından Bakan Bak ve Vali Baydaş tarafından emekli olan öğretmenlere teşekkür plaketi verildi. Asaleti tasdik olan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Haber:Büşra Bayraktutan

Editör: BÜŞRA BAYRAKTUTAN