Azra Kohen, Fi, Çi ve Pi serilerinin yazarı olarak tanınır. Filistin'deki devam eden savaşla ilgili yaptığı açıklamalar sosyal medyada tartışma yarattı. Ünlü yazarın bu sözleri, takipçileri arasında çeşitli tepkilere neden oldu. Peki, Azra Kohen Filistin ile ilgili ne dediAzra Kohen kimdirAzra Kohen Yahudi mi?

Azra Kohen Filistin’le ilgili ne dedi?

"Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum! Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!"

Kohen'in eski bir paylaşımında şunları söylediği ortaya çıktı:

"Filistin'in de İsrail'in de davranışlarını yanlış buluyorum. Ama İsrail'in savunmasını anlayabiliyorum, ben de olsam ben de çocuğuma el uzatanın elini değil kafasını koparırım ve Filistin'e kimsenin neden yardım etmek istemediğini çok net görüyor ve anlıyorum. Kendi çocuklarını kendilerine kalkan yapan ulus yok olmaya mahkumdur. Soyda ciddi problem var. Dünyanın başka hiçbir yerinde 'sadece çocuklar ölmüyor' çünkü onları aileleri koruyor Filistin dışında!"

Azra Kohen, tepki çeken sözlerinin ardından bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Benim ata soyadım Sarızeybek. Müslüman bir ailede doğup büyüdüm. Anne olduğum için tüm dünya çocuklarına, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın yüce duygular besleyen ve bu duygular nedeniyle derin bir yürek sancısı çeken biriyim. Verdiğim tepki, çocukların istismar edilmesine yol açanlara karşı olan bir tepkidir. Bu tür olaylar çok fazla olduğu için tepkim de çok sert oldu. Çünkü sosyal medyada bizim paylaşımlarımızla öldürülen çocuklar var. Ben hiçbir annenin duygularını hedef almadım. İsrail devletini affedilmez buluyorum. Farklı bir görüşüm olduğunu kimse söyleyemez."

Azra Kohen kimdir?

Azra Kohen, 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Azra Kohen, "Azra Sarızeybek" adıyla tanınıyor. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olduktan sonra eğitimine Kanada'da Ottawa Üniversitesi'nde devam etti. İngilizce ve İtalyanca dillerini biliyor.

Ünlü yazar, "Fi", "Çi" ve "Pi" adlı üçleme hikaye dizisiyle sık sık gündeme geliyor. "Fi" kitabı, internet dizisi olarak uyarlanmıştır.

2001 yılında Sadok Kohen ile evlenen Azra Kohen'in 2009 yılında bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.

Azra Kohen'in ailesinin Yahudi kökenli olduğu biliniyor.

ESERLERİ

  • Fi
  • Çi
  • Pi
  • Aeden
  • Gör Beni: İki Devrin Hikayesi

Kaynak: Haber Merkezi