Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, çocuklarda sağlık okuryazarlığını geliştirmeyi amaçlayan "Aslı ile Limon Sağlık Müdürlüğünde" isimli kitabını tanıttı. Müdürlük fuaye alanında düzenlenen tanıtım etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Cinel, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Dernekler Müdürü Yunus Karaman, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve çok sayıda misafir katıldı.

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, "Aslı ile Limon Sağlık Müdürlüğünde" kitabının, çocuklara sağlıklı yaşamın önemini eğlenceli bir şekilde anlatan bir eser olduğunu söyledi. Usta, "Kitabımızda, Aslı ve Limon adındaki iki arkadaşın sağlıklı beslenme, hijyen ve ilk yardım gibi konularda öğrendikleri maceralar yer alıyor. Çocuklarımızın bu kitapla keyifli vakit geçirirken sağlıklı yaşam bilincine de sahip olmalarını hedefliyoruz." dedi.

Vali Aziz Yıldırım ise "Aslı ile Limon Sağlık Müdürlüğünde" kitabının önemli bir çalışmaya olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde yetişmesi için bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. İl Sağlık Müdürlüğümüzü bu güzel çalışmadan dolayı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Aslı ile Limon Sağlık Müdürlüğünde" kitabının yazarı Fatma Gülşen Usta'ya plaket takdim edildi. Etkinlik, kitap okuma ve imza günü ile sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ