Erzurum'da bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı Erzurum'da bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

Milyonları yakından ilgilendiren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan açıklamasında emekli maaşları ve asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni yılda emekli maaşlarıyla ilgili çalışmaların devam edeceğini belirten Bakan Işıkhan'ın açıklamaları milyonlar tarafından merak konusu oldu. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca kişinin beklediği konulara da değindi.

GÜNDEME DAİR KONUŞTU!
Asgari ücretin belirlenmesi noktasında enflasyon vurgusu yapan Bakan Işıkhan açıklamasına "Asgari Ücret Komisyonu'ndan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz. Asgari ücretli çalışanlarımızı enflasyon karşısında koruma ilkemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz" diyerek başladı. 

Memur ve memur aylıklarıyla ilgili yöneltilen sorulara yanıt veren Bakan Işıkhan "Kamu görevlileri hakem kurulu kararı uyarınca memurlar için 2024 yılı için yüzde 15 artı yüzde 10, 2025 yılı için yüzde 6 artı yüzde 5 maaş artışı yapılması ve enflasyon farkı verilmesi kararlaştırılmıştır. Son 5 aylık Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 33,66 olarak gerçekleşmiştir. Enflasyon farkı ile birlikte 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir. 2002 yılında 392 olan en düşük memur maaşı 2023 yılında 22 bin liraya çıkarılarak nominal olarak 56 kat, reel olarak da yüzde 266 oranında artış sağlanmıştır" dedi. 

''ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİZ''
Çalışan emeklilere verilecek 5 bin TL ödemeyle ilgili konuşan Bakan Işıkhan "Çalışan emeklilerimize 5 bin lira verilmesine ilişkin kanun teklifi Meclis'te kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yılda emekli aylıklarının iyileştirilmesi yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Editör: EDİTÖR - 3