Artvin'in Borçka ve Arhavi ilçelerinden iki öğrenci grubu, TÜBİTAK lise ve ortaokul öğrencileri araştırma projeleri final yarışmalarında Türkiye üçüncülüğü ve dördüncülüğü kazandı.

Borçkalı Öğrenciler Dil ve Edebiyat Alanında Üçüncü Oldu

Borçka Güreşen Şehit Resul Kakşi Ortaokulu öğrencileri İrem Fena, Umut Atabay ve Hazal Aygün, öğretmenleri Melek Kılıç danışmanlığında Dil ve Edebiyat alanında gerçekleştirdikleri "Öğrenmenin Web Dili" projeleri ile TÜBİTAK 2204-B Türkiye 3.lüğünü kazandı.

Arhavilü Öğrenciler Yazılım Alanında Dördüncü Oldu

Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi öğrencileri Arda Can ve Osman Berke Koç, öğretmenleri Süleyman Sungur danışmanlığında Yazılım alanında gerçekleştirdikleri "Locked-In Sendromlu Hastalar İçin Alternatif İletişim Programı" projeleri ile TÜBİTAK 2204-A Türkiye 4.lüğünü (Teşvik Ödülü) elde etti.

Vali Ünsal Öğrencileri Tebrik Etti

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ödül alan tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Bu başarılar, Artvin'in eğitim alanındaki başarısının bir göstergesi olarak nitelendiriliyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin göstermiş olduğu gayret ve özveri takdire şayan.

Kaynak: Haber Merkezi