Artvin Valisi Cengiz Ünsal başkanlığında 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Toplantıda seçimlerin güven ve huzur ortamında yapılması için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

36 bin sağlık personeli alımı başvuruları ne zaman başlıyor? 36 bin sağlık personeli alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

Toplantıda Vali Ünsal, seçimlerin demokrasinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu ve bu nedenle güvenli bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Ünsal, tüm kamu kurumlarının bu konuda üzerine düşeni yapacağını ve seçmenlerin rahat bir şekilde oy kullanabilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını söyledi.

Toplantıda, il genelinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen 876 sandıkta, 174 bin 997 seçmenin oy kullanacağı ifade edildi.

Ayrıca il genelinde 3 bin 500 jandarma, 2 bin 500 polis ve 100 Sahil Güvenlik Komutanlığınca olmak üzere toplam 6 bin 100 personelin seçim güvenliği için görevlendirildiği bildirildi.

Toplantıda, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler detaylı olarak görüşüldü.

Kaynak: Haber Merkezi