Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde ülkemizde ormancılığın tarihsel gelişimi ve ormancılık alanındaki gelişmeler genelinde değerlendirmelere yer verildi.

Bolu'da kış aylarında fırtınada devrilen ve kırılan çam ağaçları kaldırılıyor Bolu'da kış aylarında fırtınada devrilen ve kırılan çam ağaçları kaldırılıyor

Ülkemizde özellikle ormancılık alanında modern yaklaşımlar çerçevesinde çalışmaların hızla arttığına dikkat çeken Genel Başkan Hasan Türkyılmaz, ormanların koruma-kullanma dengesi gözetilerek bu değerli hazinenin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için farkındalık çalışmalarının da arttığını söyledi. Türkyılmaz konferansta ağaçlandırma ve yangın sonrası yeniden ormanlaştırma çalışmaları ile bu alandaki ilgili mevzuat hakkında da bilgiler aktardı.

Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Sağlam, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atakan Öztürk ve Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya ile akademisyenler ve öğrencilerin ilgi gösterdiği program soru-cevap bölümünün ardından davetli konuşmacı Türkyılmaz’a teşekkür plaketinin takdim edilmesi ile tamamlandı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Basın Birimi

Kaynak: HABER MERKEZİ