Altın fiyatları, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından yavaş bir yükseliş trendine girdi. Gram altın şu anda 2 bin 410 lira seviyesinde işlem görüyor. Bu rakam, dün akşamki kapanış fiyatına göre yüzde 0,09 oranında bir artışı temsil ediyor.

Çeyrek altın fiyatı ise 3 bin 950 lira, Cumhuriyet altını fiyatı ise 15 bin 920 lira seviyesinde seyrediyor.

Altın fiyatlarını etkileyen faktörler şu şekilde sıralanabilir:

ABD'de işgücü piyasası: Geçen hafta açıklanan veriler, işgücü piyasasının yavaş yavaş soğumaya başladığına ilişkin sinyaller veriyor. Bu durum, enflasyon endişelerini azaltıyor ve altın fiyatlarını yukarı yönlü etkiliyor.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası: Fed, enflasyonla mücadele kapsamında faizleri yükseltmeye devam ediyor. Ancak, piyasalarda Fed'in bu sene faiz indirimine başlayacağına dair beklentiler de mevcut. Bu beklentiler, altın fiyatlarını yukarı yönlü etkiliyor.
Analistler, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde yükseliş trendini sürdürmesini bekliyor. ABD'de faiz indirimine gidilmesi ve küresel ekonomideki belirsizliklerin artması, altın fiyatlarına destek olmaya devam edebilecek faktörler arasında yer alıyor.

Altın yatırımcıları, fiyatlardaki anlık değişimlerden ziyade uzun vadeli bir bakış açısıyla yatırım yapmaları ve piyasayı yakından takip etmeleri tavsiye ediliyor.