Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 3'üncü dönemindeki yönetim kurulunda 3 Rizeli isim yer aldı.

Koç’un listesinde  Rizeli Ahmet Ketenci, Eren Dişli ve Nedim Keçeli yer aldı.

Yönetim kurulundaki diğer isimler; Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya, Selma Rodopman.

Ahmet Ketenci kimdir?

Aslen Rize Çayelili olan Ahmet Ketenci İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 1981 yılında doğan Ketenci'nin babası Osman Ketenci'dir. Kasımpaşa'ya yerleşen aile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de aile dostudur.

43 yaşında olan Ahmet Ketenci'nin ablası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan ile evlidir. Ahmet Ketenci 32 yaşında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Beltur'da genel müdür olarak görev almıştır. Daha sonra Başakşehir'de asbaşkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptıktan sonra 2021'de bu görevinden ayrılmıştır.

Ahmet Ketenci, Ali Koç tarafından 25 Haziran 2021’de açıklanan listede Fenerbahçe Yönetim Kurulu asil listesinde gösterilmiştir.

Eren Dişli kimdir?

Sırma Grup’un sahibi olan iş insanı Davut Dişli’nin oğlu olarak 2000 yılında dünyaya gelen Eren Dişli, aslen Rizelidir. Saint Benoit Lisesi’nden mezun olduktan sonra Sabancı Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğrenim görmeye başladı. Sinemaya da ilgi duyan Dişli, Bilgisayar Mühendisliği okurken bile sinema alanında çalışmalar yürütmekte ve bu alanda aktif rol almayı hedeflemektedir.

Nedim Keçeli kimdir?

Nedim Keçeli 1 Ocak 1970 senesinde İstanbul'da doğdu. Liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi'nde sürdü. Aslen Rize Çayelili olan Nedim Keçeli’nin babası DYP'nin eski İstanbul İl Başkanı Orhan Keçeli'dir. İş yaşamına erken yaşlarda atılan Nedim Keçeli bunun yanı sıra Sarıyer Spor Kulübü başkan vekilliği görevini de yaptı.

Muhabir: TANER ŞAHİN