Akçaabat'ta şehir merkezindeki meskun mahallelerde ve bina altlarında dağınık halde bulunan sanayicileri ve oto galericileri bir araya toplayacak olan Küçük Sanayi Sitesi projesinde çalışmalar devam ediyor.

Projenin Kapsamı

3 etaptan oluşacak projede toplam 693 dükkan yer alacak. 1. etapta 224, 2. etapta 105 ve 3. etapta 364 dükkan inşa edilecek.

Düzköy yolu üzerinde Kentsel Servis Alanı içerisinde yaklaşık 65 hektarlık alanda Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Küçük Sanayi Alanı, Toplu İş Yeri, Toptan Ticaret ve Depolama Alanları planlandı.

Projenin Aşamaları

Küçük Sanayi Sitesi Projemizin kamulaştırma süreçleri devam etmekte olup etap etap uygulama süreçleri başlayacaktır.

Projenin Sağlayacağı Faydalar

Küçük Sanayi Sitesi tamamlandığında Akçaabat'ta şehir merkezindeki trafik sorununun azalması, sanayi esnafının daha modern ve sağlıklı koşullarda çalışması ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması gibi birçok fayda sağlayacak.

Oto Galericiler Sitesi de Projede Yer Alacak

Küçük Sanayi Sitesi içerisinde dükkanlar, bu dükkanlara ait teknik birimler, sosyal birimler, otoparklar ve Akçaabat Oto Galericiler Sitesi de yer alacak.

Dere Taşkınlarına Karşı Önlem Alınıyor

Küçük Sanayi Sitesinin yapılacak olduğu alan boyunca dere taşkınlarını önlemek için DSİ tarafından duvar yapım çalışmaları devam ediyor.

Akçaabat Belediyesi'nden Açıklama

Akçaabat Belediyesi yetkilileri, Küçük Sanayi Sitesi projesinin Akçaabat için çok önemli bir proje olduğunu ve tamamlanması için tüm çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydettiler.