Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in talimatları doğrultusunda, sporu ve sporcuyu desteklemek amacıyla Akçaabat genelindeki ilkokulların bahçelerinde geleneksel çocuk oyun alanları oluşturuluyor. Bu girişim, spor kültürünün ve hareketli yaşamın çocukların hayat felsefesi olarak benimsenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Her Şey Çocuklarımız İçin

Spor şehri Akçaabat’ta yediden yetmişe herkesin en az bir spor branşıyla ilgilenmesini arzu ettiğini belirten Başkan Ekim, “Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onların en temelden en iyi şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapmaya özen gösteriyoruz. Her şey çocuklarımız için diyoruz. Onların zihinsel ve bedensel gelişimlerine imkanlarımız ölçüsünde katkıda bulunuyoruz. Akçaabat’ımızda hemen hemen herkes spor sevdasıyla bilinir. Spor sevdalısı bir memlekette sporun her branşını çocuklarımızın deneyimlemesini istiyor; çalışmalarımızı da bu minvalde yapıyoruz.” dedi.

Başkan Ekim, teknolojinin hızla geliştiği çağımızda çocukların hem eğlenmesini hem de spor yapmasını sağlamak amacıyla ilkokulların bahçelerinde geleneksel çocuk oyunları alanları oluşturduklarını belirtti. Bu uygulamanın, çocukların geçmişte oynanan oyunları öğrenmeleri ve deneyimlemeleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Ekim, “Okullarımız ve çocuklarımız bu uygulamadan ziyadesiyle memnun kalıyor. Okul yöneticileri bizlerden talepte bulunuyor. Biz de en kısa sürede hayata geçiriyoruz. Spor şehri Akçaabat’ta spor önceliğimizdir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi