AKÇAHASAT Tesisini hizmete sunan belediye, tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması için modern bir altyapı oluşturdu.

Sertifikalı Üretime Destek

Akçaabat Belediyesi, tarımsal kalkınmada sertifikalı üretime büyük önem veriyor. Bu kapsamda, son teknolojik imkanlarla donatılmış seralarda aromatik ve alternatif tıpta kullanılabilecek bitki fideleri yetiştiriliyor. Yetiştirilen fideler ücretsiz olarak çiftçilere dağıtılıyor. Bugüne kadar dağıtılan Aronya Meyve fideleri sayesinde Akçaabat'ta 180 dönüm dikili Aronya bahçesi oluşturuldu. Hedef ise 1000 dönüm dikili Aronya bahçesine ulaşarak Akçaabat'ı Aronyanın merkezi haline getirmek.

AKÇAHASAT Tesisi ile Ürünlere Katma Değer

Akçaabat Belediyesi tarafından hayata geçirilen AKÇAHASAT Tesisi, tarımsal ürünlere katma değer kazandırmak için önemli bir rol oynuyor. Çiftçiler, yetiştirdikleri ürünleri bu tesiste işleyebilecek, paketleyebilecek ve depolayabilecek. Ayrıca, piyasa koşullarına uygun olarak ürünlerini Akçahasat Tesisine satabilecek ve dilerlerse kendi ürünlerini AKÇAHASAT Markasına dahil edebilecekler.

Artvin Belediyesi'nden Temizlik Seferberliği: "Artvin'imizin Temizliği ve Güzelliği İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz!" Artvin Belediyesi'nden Temizlik Seferberliği: "Artvin'imizin Temizliği ve Güzelliği İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz!"

Tükettiğini Üreten Bir Belediye

Akçaabat Belediyesi, tükettiğini üreten bir belediye olma hedefiyle Bitki Üretim Seralarında 322.447 süs, peyzaj ve meyve bitkisi üretiyor. Bu sayede belediye olarak 5 Milyon Türk Lirası tasarruf sağlanırken, aynı zamanda şehrimizin peyzajında da bu bitkiler kullanılıyor.

Pazar Yerleri Modernleşiyor

Akçaabat Belediyesi, çiftçilerin ürünlerini satabilecekleri modern pazar alanları da oluşturuyor. Söğütlü-Yıldızlı Mahallesi Pazar Yeri ve Akçaabat Kadınlar (Salı Pazarı) Pazar Yeri yenilerek pazarcı esnafının daha modern ve ihtiyaçlara cevap verebilen bir pazarda satış yapmalarını sağlandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim:

"Bugüne dek uyguladığımız tarım politikaları ve bundan sonra uygulayacağımız tarım politikaları ile yerli ve milli olanın peşinden koşuyor; hem ülkemizin hem de şehrimizin kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Aydınlık bir gelecek üretken bir nesil ile daha güçlü bir Türkiye için el ele, omuz omuza, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Akçaabat'ımız için durmak yok; yorulmak yok; yılmak yok. Akçaabat'ımız için hep daha ileriye hep en iyisine."

Kaynak: Haber Merkezi