31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir süre kala adaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. AK Parti'de adaylar duyuruluyor. Toplantıda Başta Kocaeli olmak üzere Ankara, Adana, İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok il ve ilçenin belediye başkan adayı belirlendi. Artvin Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Kocatepe netleşti. AK Parti Artvin Belediye başkan adayı Mehmet Kocatepe kimdir?

Mehmet Kocatepe kimdir?

Mehmet Kocatepe, 1 Ocak 1966'da Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak (Barhal) köyünde doğmuş bir Türk siyasetçi ve eğitimcidir. İlkokulu köyünde, orta öğrenimini Bursa Süleyman Çelebi Lisesinde tamamlayan Kocatepe, lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamlamış ve ardından Sosyal Bilimler Enstitüsünde Halk Eğitimi üzerine yüksek lisans yaparak "Bilim Uzmanı" unvanını almıştır.

Esnaf bir ailenin çocuğu olan Kocatepe, gıda ve tekstil sektörlerinde on yıl ticaretle uğraşmış, 1992’de öğretmenliğe başlamıştır. 1996-2003 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) çalışmıştır.

2003-2009 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Personel ve Eğitim Daire Başkanı olarak görev yapmış, 25 Nisan 2009 tarihinde ise Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Kocatepe, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu Duymaz Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Yemekteyiz Duygu Instagram Hesabı Zuhal Topal'la Yemekteyiz Duygu Duymaz Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Yemekteyiz Duygu Instagram Hesabı

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Artvin Belediye Başkan Adayı olmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ