Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde iş arayan vatandaşa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından müjde geldi. Detaylar haberimizde…

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN PERSONEL ALIMI! 2 BİN 392 ENGELLİ PERSONEL ALINACAK: 2024 ENGELLİ MEMUR ALIM TARİHİ NE ZAMAN, ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gazetecilerin sorularını güzel bir haberle yanıtlayarak, "Yeni yılda 2 bin 392 engellimize daha atama yapacağımızın müjdesini paylaşmak istiyorum." dedi. 2024'te engelli kamu görevlisi ne zaman işe alınacak, şartları neler? İşte devlet memuru olmak isteyen engellileri heyecanlandıran bu haberin detayları ve daha fazlası haberimizde.... 

İş arayanların sayısının arttığı son günlerde tüm gözler bakanlığın engelli personel alımına ilişkin açıklayacağı detaylarda. Bakan Göktaş'ın yeni yıl öncesinde duyurduğu personel alımının detayları şu anda araştırılıyor. Peki 2 bin 392 engelli memurun alımı ne zaman başlayacak, hangi bölgelerde alım yapılacak?

"Engellilerin atanmasına ilişkin beklentiler var" diyen Bakan Göktaş, kamuda engelli memur sayısının son 21 yılda 12 kat arttığını kaydetti.

Şubat ayında engelli işçinin atandığını hatırlatan Göktaş, şöyle konuştu: "Yeni yılda 2.392 engelli personelimize daha istihdam sağlayacağımızın müjdesini paylaşmak istiyoruz. Böylece bu yıl 4.715 engelli vatandaşımıza kamuda istihdam sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

EKPSS 2024 TARİHİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da engelli kamu görevlisi kadrolarına alımlarda EKPSS şartı aranması bekleniyor.

EKPSS, engelli memur alımına yönelik bir değerlendirme türüdür ve iki yılda bir gerçekleştirilir. Bu yıl yapılan sınavlar ÖSYM takvimine dahil edildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin 2024 sınav takvimine göre EKPSS sınavına başvurular gelecek yıl 12-29 Şubat tarihleri arasında kabul edilecek. Çekiliş başvuruları 6 Mayıs- 21 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecektir.

 2024 Engelliler Kamu Personeli Alım Sınavı 28 Nisan 2024 tarihinde yapılacaktır.