Tütün kullanımı, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda yer almakta olup Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın şimdiye kadar karşılaştığı en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmakta. Dünyada büyük bir sorun olarak tanımlanan tütün kullanımına yönelik olarak ülkemizde de kapsamlı çalışmalar yürütülmekte.

Bu çerçevede her yıl 9 Şubat tarihi tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve tütünle mücadele çalışmalarına dikkat çekebilmek amacıyla ilimiz merkez ve ilçelerde eş zamanlı olarak ‘Sigarayı Bırakma Günü’ olarak çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bilecik 16 Mayıs Perşembe Elektrik Kesintisi: Hangi İlçelerde, Kaç Saat Sürecek? Bilecik 16 Mayıs Perşembe Elektrik Kesintisi: Hangi İlçelerde, Kaç Saat Sürecek?

Bu yıl Rize ili olarak odak kurum olarak Jandarma Komutanlığı belirlenmiştir. Bu kapsamda Jandarma komutanlıkları, sağlık çalışanları, halka ve diğer kamu kurumlarına yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri, stantlar kurularak karbonmonoksit cihazı ile talep eden vatandaşlara ölçüm yapılarak hangi düzeyde sigara içicisi olduğu kendilerine anlatılarak hangi risk aralığında olduğu tespit çalışması yapıldı.

F B I M G 1707591371427F B I M G 1707591358072F B I M G 1707591352623

Kaynak: HABER MERKEZİ