Rize yönetiminin karar alma süreçleri­ne vatandaşların doğrudan katılımını sağlayacak mekanizmaların eksikliği söz konusudur. Belediye mec­lislerinin toplantılarına vatandaşların katılımı kısıtlı olmakta, yerel halkın karar verme süreçlerinde aktif rol almasına yeterince imkân tanınmamaktadır. Ayrıca, Rize Belediyesi tarafından yürütülen projelerde ma­halle sakinleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tarafla­rın görüşlerinin yeterince alınmaması, toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarının göz ardı edilmesine neden olmaktadır.” Diyen Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Muhammet Yıldız, “Bu sorunların üstesinden gelmek için, Rize’de daha şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını be­nimsemesi şarttır. Rize Belediyesi web siteleri, karar alma süreçlerinin her aşamasında vatandaşlara açık olmalı ve tüm önemli bilgiler anlaşılır, erişilebilir ve güncel tutulmalıdır. Aynı zamanda, halkın belediye mec­lislerindeki toplantılara katılımının önü açılmalı, ma­halle toplantıları ve forumlar düzenlenerek vatandaşla­rın seslerinin duyulmasına imkân verilmelidir.” dedi.

“Saadet Partisi olarak, şeffaflık ve katılımcılık konusunda ortaya çıkan bu sorunları çözmek için, tüm karar alma süreçlerini vatandaşlarımızla paylaşmaya, onların görüş ve önerilerini her zaman dikkate almaya, belediye bütçesinin her kuruşunun hesabını verir bir anlayışla yönetmeye kararlıyız.” diyen Yıldız, şunları ekledi:

Kastamonu'da "Belki de Sensin Topluluğu"ndan depremzede çocuklar için özel etkinlik Kastamonu'da "Belki de Sensin Topluluğu"ndan depremzede çocuklar için özel etkinlik

“Halkımızla iç içe, on­ların katkılarıyla şekillenen, her adımı net ve açık olan bir belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz. Online Şeffaflık Platformu Kuracağız. Tüm belediye işlemlerini gerçek zamanlı olarak takip edebilecek bir online platform oluşturacağız. Vatandaşların bütçe kararlarına katılımını sağlaya­cak katılımcı bütçeleme uygulamaları hayata geçi­receğiz. Her ma­hallede düzenli olarak toplanacak mahalle meclis­leri ile karar süreçlerine vatandaşlarımızın katılımı­nı artıracağız. Mahalle muhtarlarının şehrin yönetim süreçlerinde daha etkin rol almala­rını sağlayacak, şehirlerimizi muhtarlarımızla bir­likte yöneteceğiz.”

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU