İSTANBUL (AA) - Visa, yeni ürün ve hizmetlerini, San Francisco'da gerçekleştirdiği yıllık Visa Ödeme Forumu'nda tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde tüketicilerin ödeme ve tahsilat şekilleri, son 5 yılda, geçmiş 50 yılda olduğundan daha fazla değişti. E-ticaret ve gömülü ödemelerden temassız ürün ve hizmet alışverişlerine, tüketici alışkanlıkları yeni ödeme yöntemlerine sürekli uyum sağlayarak gelişti.

Visa, San Francisco'da gerçekleştirdiği yıllık Visa Ödeme Forumu'nda işletmeler, iş yerleri, tüketiciler ve onlara hizmet veren finans kurumlarının gelecek ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, ödeme kartları alanındaki yeni ürün ve hizmetlerini tanıttı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Visa Ürün ve Strateji Başkanı Jack Forestell, ödemeler sektörünün bir dönüm noktasından geçtiğini, üretken yapay zeka gibi yeni teknolojilerin alışveriş yapma ve bütçe yönetme şeklimizi hızla değiştirdiğini vurguladı.

Forestell, "Visa olarak gerçek anlamda dijital dünyaya yönelik ödeme kartı deneyimlerinin yeni neslini açıklamaktan gurur duyuyoruz. Duyurduğumuz yeni kart özellikleri ve dijital yenilikler, tüketicilere daha kişiselleştirilmiş, rahat kullanımlı ve güvenli bir geleceğin kapılarını açıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Visa pazar araştırmaları, kart kullanıcılarının yarıdan fazlası, birden fazla ödeme kartı numarasına tek bir kart ürünü üzerinden erişmek istediğini ortaya koyuyor.   Visa Flex Esnek Kart, tek bir kart ürünü üzerinden tüketicilerin farklı ödeme yöntemleri arasında geçiş yapmasına olanak vererek, seçim yapma yetkisini kart hamilinin eline bırakacak.

- Visa Flex Esnek Kart ile tek kart üzerinden farklı ödeme yöntemleri arasında geçiş yapılabiliyor

Visa'nın açıkladığı ve ilerleyen aylarda piyasaya sürülmesi planlanan yeni ürün ve hizmetler arasında yer alan "Visa Flex Esnek Kart" ile kullanıcılar, tek kart ürünü üzerinden tüketicilerin farklı ödeme yöntemleri arasında geçiş yapabiliyor. Kimlik teyidi, kart ekleme, kişiden kişiye para gönderimi sağlayan "Tüm cihazlarda Temassız", kimlik doğrulaması yoluyla internette meydana gelen sahtecilik oranını azaltmak amacıyla tüketicilerin kimlik doğrulamasını gerçekleştirerek, çevrim içi ödemeleri yüz veya parmak izi tarama gibi biyometrik doğrulama yöntemleriyle hızlı bir şekilde onaylayan "Visa Passkey Hizmeti" de yer alıyor.

E-ticaret ödemeleri için güvenli sanal ödeme deneyimi sunan "Click To Pay" özelliğinin "Visa Passkey Hizmeti"yle entegre edilmesi, hesaptan hesaba ödeme deneyimi dijitalleştiren ve kolaylaştıran "Açık Bankacılık ile Ödemeler"; yapay zekadan faydalanarak Gerçek Zamanlı Ödemeler (RTP) ağlarında hesaptan hesaba ödemelerde sahteciliğin önlenmesini sağlayan "Visa Protect", tokenizasyon altyapısını kullanarak tüketicilere kendi verilerini kontrol etmeleri ve yapay zeka destekli daha iyi alışveriş deneyimleri elde etmeleri için yeni bir yol sunmayı hedefleyen "Verilerin Tokenize edilmesi" de Visa'nın tanıttığı yenilikler arasında bulunuyor.


Kaynak: aa