Dışarıya çıkacak ya da dışarıda planı olanların ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Meteoroloji Doğu bölgelerinden pek çok ili acil olarak uyardı. Yağışların etkili olacağı bölgeler tek tek açıklanırken, zirai don tehlikesine karşın vatandaşların tedbirini alması istendi.

7 MAYIS GECE SAATLERİNE KADAR DİKKAT

Meteoroloji, yaptığı açıklamasında zirai donun 7 Mayıs gece saatlerine kadar etkisini sürdürebileceğini ifade ederek şunları söyledi:

“Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve Göller Yöresi'nde 06.05.2024 Pazartesi gece saatlerine kadar, İç Anadolu Bölgesi ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 07.05.2024 Salı gece saatlerine kadar hafif, İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir) yer yer orta kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER

Meteoroloji, ek olarak yağışların etkili olabileceği bölgeler hakkında da bilgilendirme yaptı. Bugünden itibaren yağışların Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirten MGM, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirini almasını istedi.

YĞIŞ OLAN YERDE RÜZGAR ŞİDDETLİ OLACAK

Yapılan açıklamanın devamında hava sıcaklığının güneybatı kesimlerinde 2-4 derece artacağı, Güneydoğu kesimlerinde 3-5 derece azalacağı ve diğer yerlerde de önemli bir gelişme olmayacağı vurgulandı. Yağış olan yerlerde de rüzgarın kuvvetli olabileceğini de altı çizildi.