TOKİ indirim kampanyası 2024 ne zaman merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan TOKİ indirim kampanyası detayları belli oldu. TOKİ’den geçmiş yıllarda ev alan ve halihazırda taksitlerini ödemeye devam eden vatandaşlar gözlerini indirim kampanyasına çevirdi. Ara ödemeler yapılması durumunda ödedikleri faiz oranında düzenlemeden faydalanacak olan vatandaşlar kampanya tarihini araştırdı. Peki, TOKİ indirim kampanyası 2024 ne zaman başlayacak? İşte yanıtı..

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI 2024 NE ZAMAN?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası bekleyenler için hemen söyleyeli ki henüz tarih belli olmadı. TOKİ tarafından açıklanacak duyurular odak konusu oldu. Milyonlarca vatandaşın beklediği TOKİ indirim kampanyasının Mayıs ayı ortalarında açıklanabileceği düşünülüyor.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI ŞARTLARI

TOKİ indirim kampanyası şartları geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlatılan indirim TOKİ kampanyasında başvuru şartları şu şekilde uygulandı; Kampanyadan faydalanabilmek için konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabiliyordu. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamadı. Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabileceği biliniyor.