Taraftarium24 Rizespor Ankaragücü maçı canlı izle Şifresiz Selçuk Sports Rizespor Ankaragücü maçını canlı izle Rizespor Ankaragücü maçını canlı izle Selçuk sports Bein Sports Rizespor Ankaragücü maçı izle Taraftaryum, Justin TV Netspor Jestyayin Rizespor Ankaragücü Taraftarium24 canlı izle şifresiz Rizespor Ankaragücü maçı canlı izle Facebook Rizespor Ankaragücü Taraftarium24 Twitter stadyum24 Youtube selçuksport selçuk spor HD Kralbozguncu İnat TV izle.

Selçuk Sports Rizespor Ankaragücü maçı canlı izle Taraftarium24 Justin Tv Jestyayın Kralbozguncu Şifresiz Bein Sports Rizespor Ankaragücü maçı izle selçukspor tv canlı izle Rizespor Ankaragücü maçı izle Rizespor Ankaragücü maçını canlı izle şifresi kaçak Justin tv Rizespor Ankaragücü taraftarium24 twitter giriş Bedava Rizespor Ankaragücü seyret jestyayın Rizespor Ankaragücü maçı izle Ankara Bjk Kralbozguncu Netspor Selçuk spor tv hd Rizespor Ankaragücü şifresiz canlı izle jestyayın Donmadan Rizespor Ankaragücü canlı maç izle Netspor Rizespor Ankaragücü maç izle Rizespor Ankaragücü bein sport hd izle Justin tv Cbs Sport Selçukspor tv canlı izle

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak ve Turgut Doman'ın yöneteceği karşılaşmayı futbolseverler beIN SPORTS 2 ekranlarından takip edebilecekler.

İLK 11'LER

Çaykur Rizespor: Gökhan | Taha, Aliqulov, Emirhan, Hojer | Olawoyin, Muammer | Akintola, Varesanovic, Zeqiri | Gaich.

MKE Ankaragücü: Bahadır | Kitsiou, Atakan, Radakovic, Mert | Alexis, Tolga | Bassogog, Efkan, Cephas | Ali Sowe.

Trendyol Süper Lig'de 34. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü'nü konuk edecek. Avrupa kupalarına kalma hedefini sürdürmek isteyen Karadeniz ekibi, bu kritik randevu öncesinde 48 puana sahip. Bu sezon iç sahada çıktığı 17 maçta 11 galibiyet alan Çaykur Rizespor'un, evinde 3 mağlubiyet 3 de beraberliği bulunuyor. 

Çaykur Rizespor'da kırmızı kart cezalısı Mocsi, sakatlığını bulunan Faye, Benhur Keser, Mithat Pala ve Laine kadroda yer alamayacak. Hafta boyunca tedavisi devam eden Jonjo Shelvey'nin durumu ise maç saatinde belli olacak.

Haftaya 37 puanla düşme hattının hemen üzerinde giren MKE Ankaragücü'nün ise bu zorlu deplasmanda acil üç puana ihtiyacı var. Başkent temsilcisi, geçen hafta Beşiktaş'a deplasmanda 2-0 yenilmişti. Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında da Beşiktaş'la 0-0 berabere kalan MKE Ankaragücü, Rize'den 3 puanla dönerek alt sıralarda uzaklaşmayı hedefliyor. MKE Ankaragücü'nde sarı kart cezalısı Nihad Mujakic ile sakatlıkları bulunan Olimpiu Morutan ve Alper Uludağ bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

MKE Ankaragücü, 5 aydır deplasmanda galip gelemiyor. Ligdeki son dış saha galibiyetini 25 Kasım'da Gaziantep FK karşısında 1-0'lık sonuçla alan MKE Ankaragücü, daha sonra oynadığı 9 deplasman maçında 5 yenilgi, 4 beraberlik yaşadı.

BU İSTATİSTİKLERE DİKKAT

Süper Lig tarihinde iç sahada Ankaragücü'den (9; Gaziantepspor ile eşit) daha fazla mağlup ettiği tek takım Bursaspor (11) olan Çaykur Rizespor, son iki karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı ve rakibi karşısındaki en uzun serisini tekrarlamayı hedefliyor (Mart 1987-Kasım 1988).

Çaykur Rizespor'a rakip olduğu son üç Süper Lig maçını kazanamayan Ankaragücü (2B 1M), bu rekabetteki en uzun galibiyet hasretini tekrarlama tehlikesiyle karşı karşıya (Mart 2008-Ekim 2019).

Bu sezon evinde oynadığı 17 Süper Lig maçının 11'ini kazanan Çaykur Rizespor (3B 3M), lig tarihinde 12 iç saha galibiyeti aldığı tek sezonu 2000/01'de geçirdi (12G 2B 3M).

Süper Lig deplasmanlarındaki son dokuz maçını kazanamayan Ankaragücü (4B 5M), tek sezonda daha uzun bir galibiyet hasretini en son 1995/96'nın ilk 13 dış saha karşılaşmasında yaşadı. 18'inci haftada başlayan bu süreçte dış sahada sarı-lacivertli ekipten daha düşük puanda kalan bir takım bulunmuyor (4).

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 33 maçın 14'ünü kazanan Çaykur Rizespor (%42), lig tarihinde daha yüksek bir galibiyet yüzdesini sadece 1979/80'de yakaladı (%47).

Süper Lig'deki son dört maçının ikisini kazanan Ankaragücü (1B 1M), daha önceki 16 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bırakmayı hedefliyor (8B 6M).

Bu sezon Süper Lig'de önde kaptığı toplar sonucunda gol atamayan iki takımdan biri Ankaragücü (0; Sivasspor ile birlikte). Bu şekilde kaptırdığı toplarla rakiplerine Çaykur Rizespor'dan (57) daha fazla şut şansı tanıyan tek ekip ise İstanbulspor (67).

Trabzon'da av tüfeğiyle başından vurulan kişi öldü Trabzon'da av tüfeğiyle başından vurulan kişi öldü

Süper Lig'in 2023/24 sezonunda Çaykur Rizespor formasıyla en fazla gol atan oyuncu olan Dal Varesanovic (9), görev yaptığı son beş karşılaşmada ağları havalandıramadı. Bosna-Hersekli oyuncu, bu sezon daha uzun bir kuraklığı sadece bir kez yaşadı (6 maç; Ekim-Aralık 2023).

Bu sezon Süper Lig'de Ankaragücü formasıyla oynadığı 25 maçta 12 golde payı bulunan Efkan Bekiroğlu (9 gol & 3 asist), daha önceki üç sezonun toplamında ulaştığı sayıyı tekrarlamak için sahaya çıkıyor (9 gol & 4 asist).

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut'un Süper Lig kariyerinde mağlup edemediği meslektaşları arasında Emre Belözoğlu'dan (2B 1M) daha fazla karşılaştığı iki isim bulunuyor: Okan Buruk (1B 4M) & Marius Sumudica (3B 1M). Emre Belözoğlu ise kariyerinde yenilmeden sadece Hakan Keleş'e daha fazla rakip oldu (3G 1B).

Kaynak: Haber Merkezi