Gaich: Kalan 3 maçı kazanırsak Avrupa şansımız var! Gaich: Kalan 3 maçı kazanırsak Avrupa şansımız var!

Takımın başına geldikten sonra 7’de 7 yaparak Çayelispor’da bu sezon önemli başarılara imza atan Şevki Tonyalı Serhat Ardahan ile deplasmanda oynanacak maçın öncesinde açıklamalarda bulundu. İdmanda gazetecilere yaptığı açıklamada Tonyalı; “iyi bir ortam oluştuklarını belirterek, “camianın 28 yıllık özlemi var. Üzerimize düzen görevin sorumluluğunun farkındayız” dedi.

Yeşil beyazlı ekibin hocası Tonyalı şu ifadelere yer verdi;

-Kazanma arzusu ile 7’de 7 yaptık
Bir antrenör değişikliği mutlaka takımın üzerinde bir etki oluşturuyor. Yeni bir heyecanla birlikte futbolcu olaya bakış açısı çok daha farklı olabiliyor. Sadece bizim için geçerli değil işler kötü gittiği zaman da futbolcu bırakacak zamanı değildir. Mecburen iş dönüp dolaşıp teknik anlamda antrenöre kesiliyor. Çayelispor takımını da uzaktan gözlemliyorduk. Meslek icabı olarak bakmak zorundaydık. Kadro kalitesinin var olduğundan hiçbir şüphemiz yoktu. Ama geldikten sonraki bizim ortaya koyduğumuz kazanma arzusuyla birlikte futbolcular üzerindeki aşılamamız taşların bazı şekilde yerlerinde oturması da bizi 7 de 7 yapıma anlamında büyük bir aşama kaydettirdi.

-Karakterli bir takım ordusuna sahibiz
Onun yanında tabii ki sadece takımın karakterinde veya takımın kalitesinin yüksek olması da yetmiyor. Bugün baktığımız zaman da camianın da 28 yıllık bir özlemi var. Bu özlemi karşılıkta bizim asli görevimizdir. Hem yönetim kurulu hem de buradaki çalışan personele kadar gerçekten bir profesyonel takımda olması gereken bütün şartlar şu anda Çayelispor takımına bizlere sağlanıyor.  Bize düşen tek şey bize sağlanan şartları görerek hareket etmektir. Çünkü onun bize verdiği bir sorumluluk var. Camianın bize verdiği bir sorumluluk var.

-Her maç final
Ligdeki konum itibariyle kafada olmak çok ama çok önemli. Çünkü bu futbolcu performansı açısından ve futbolcuların kendisi olan güven açısından çok ama çok önemli. 14 maçlı bir periyodumuz var. Hedefe oynayan bir takımımız var. Her maç 1 final. Bu hafta zaten biz Bay’dık. Bay haftası dolayısıyla 3 tane teknik ekibimdeki arkadaşlarımızla 3 ayrı maça gittik. 

-Bay haftasında rakipleri izledik
Ardahan Görele maçını izlemeye gitmiştik. Orada takım zaafları veya bizim stratejimiz ne olacak anlamında da bizim izleme şansımız oldu. Bu kazanma serimizi bu kazanma sürecimizi de en iyi şekilde devam ettirip 7 de 7 yapmıştık. Bunu 8’e çıkartmak istiyoruz. Bu gücümüz bu kuvvetimizle bu iş olsun diye de değil ama bize bu özellikle yönetim, seyircinin bize olan o güvenleri boşa çıkartmama adına da ekstra bir inanç içerisindeyiz.  Bize olan güvenenlerin ekstra bir azim içerisindeyiz. 

-Tedavi olan oyuncularımızı maça yetiştireceğiz
Sakatlık anlamında son günlerde havaların soğuması özellikle grip olan 2-3 arkadaşımız şu anda var. Tedavi görüyorlar. Gerek serumla gerekse ilaçla birlikte birkaç arkadaşımın da sıkıntısı var. Onu da maça kadar en azamiye indireceğiz. Kim çıkarsa çıksın bizim 26 kişilik bir kadromuz var. 26’sı da karakterli ve iyi oyuncular. Gerçekten iyi oyuncular. Kim oynarsa bizde eksik bahanemiz yoktur. Bizim bu saatten sonra hiçbir bahane durumumuz da yok. Çünkü uyulması gereken bizim de bize düşen de bu şartları yerine getirebilmek için çalışıp takımı özlem dolu bir 28 -30 yılık bir özlemini yerine getirmek için çalışıp bu hedefe ulaşmak istiyoruz.


 

Kaynak: HALİL İBRAHİM SAKLI