Saha satış programları, genel olarak sahada çalışan satış temsilcilerinin süreçleri daha iyi bir şekilde yönetmeleri için tasarlanan uygulamalardır. Bu uygulamalar, sahadaki ekiplerin daha üretken ve çevik olmalarına yardımcı olur. GPS konum bilgisi kaydı, saha satış süreçleri ve ürün barkod okuma gibi özelliklere sahip olan uygulamalar, sahadaki çalışanların ofis ile entegre bir şekilde süreçleri yönetmelerine olanak tanır.

Sahadaki satış temsilcileri müşteri bilgilerini, güncellemeleri, teklifleri ve ödeme yöntemlerini programlara girerek anında merkeze iletebilir, böylece süreçler saha içinde ve dışında senkronize bir şekilde yönetilebilir. Ayrıca saha satış programları, akıllı telefonlar üzerinden kullanılabildiği için de sahadaki ekipler hareket halindeyken bile her an merkezle bağlantı halinde kalabilir.

GPS konum bilgisi kaydı, sahadaki personelin nerede olduğunu merkezden görüntülemenize olanak tanır. Aynı zamanda saha satış programı sayesinde çalışanlarınızın görüşme sürelerine ya da duraklama sürelerine de ulaşabilirsiniz. Ayrıca uygulamalar sayesinde ortalama görüşme süresi, ziyaret başına satış, ziyaret sayısı ya da boşta geçirilen süre gibi KPI’lara ulaşabilir, sahadaki ekiplerinizin performansını veriler üzerinden ölçebilirsiniz. Saha satış programı sayesinde ekiplerinizin performansını optimize edebilir, satış performanslarını artırabilir ve istediğiniz kâr seviyelerine ulaşmak için bir adım atabilirsiniz.

İşletmelere Özel Saha Satış Programları

İşletmelere göze saha satış programlarını genel olarak bazı özellikleri şu şekildedir:

·       Ürün barkod okutma ve sesli komut özelliği, temsilcilerin sahadayken ürünleri hızlı ve doğru bir şekilde tanımlamalarını mümkün kılar. Barkod okuyucular aracılığıyla ürün bilgileri hızlı bir şekilde sisteme girilebilir. Böylece hata payı azalır.

Şifresiz Selçuk Sport Galatasaray Sivasspor maçı canlı izle Taraftarium24 Gs Sivas maçını izle Kralbozguncu Şifresiz Selçuk Sport Galatasaray Sivasspor maçı canlı izle Taraftarium24 Gs Sivas maçını izle Kralbozguncu

·       GPS ile konum bilgisi kaydı özelliği satış temsilcilerinin nerede olduklarını gerçek zamanlı olarak takip etmenize olanak tanır. Böylece rotalarını optimize edebilir, satış faaliyetlerini analiz edebilir ve temel performans ölçütleri için ihtiyaç duyabileceğiniz verilere ulaşabilirsiniz.

·       Sıcak / soğuk saha satış süreçleri, potansiyel müşteriyle ilk temastan itibaren süreci takip etmenize olanak tanır.

En İyi Saha Satış Programları

En iyi saha satış programı işletmenin gereksinimlerine göre değişiklik gösterse de başarılı bir uygulamada aşağıdaki özellikler bulunmalıdır.

·       Saha satış programının hızlı ve kolay bir ara yüze sahip olması gerekir. Böylece sahadaki ekipler pratik bir şekilde ihtiyaç duydukları işlemleri gerçekleştirebilir.

·       Ürün barkod okuma özelliği sahadaki ekip için oldukça önemlidir.

·       En iyi saha satış programının sadece mobil cihazlarla da uyumlu olması gerekir.

·       Uygulamaların veriler aracılığıyla ciro ve miktar bazında hedef takibi yapabilmesi, tutarlı bir şekilde süreci incelemenize olanak tanır.

Saha satış süreçlerini optimize etmek için saha satış programı kullanarak işletmenizin verimlilik seviyesini artırabilirsiniz

Kaynak: Haber Merkezi