Dubai Turizm Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da bölgesel turizm sektörünün merkezi haline geldi. Fuarda bu yılın en dikkat çeken isimlerinden biri ise Rizeli turizm firması Flora Turizm Grubu oldu.

Rize Valiliği öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı standında Rize bölümüyle tanıtılımları yapılıyor. Rize’den sektör temsilcileri, seyahat acenteleri ve konaklama işletmeleri, Ortadoğu ülkeleriyle işbirliği fırsatlarını değerlendiriyor. Bu kapsamda Rize, Trabzon ve Ordu’da faaliyet gösteren Flora Grubu da fuarda yerini aldı. Flora Grubu, Ordu Hotel işletme sahibi ve Flora Turizm Grubu Genel Koordinatörü Ersin Kalender açıklamalarda bulundu.

Orta Doğu ülkelerinden gelen ilginin bölge turizmi için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Kalender; “Rize ve Trabzon’un turizm potansiyeli, bu yıl Dubai’de oldukça dikkat çekiyor. Ancak Ordu ve Giresun illerimizden beklediğimiz katılımı göremedik. Flora Turizm Grubu olarak, bölgenin turizm potansiyelini tam anlamıyla değerlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

-Medine ve Bahreyn’den direkt uçuşlar başlıyor

Kalender, “Rize’ye yönelik Medine ve Bahreyn’den haftada ikişer olmak üzere direkt uçuş anlaşmaları yapıldı. Bu anlaşmaların Rize için büyük bir başarı olduğunu görmekteyiz. Bu anlaşmaların gerçekleşmesinde bize destek veren herkese teşekkür ederim. Umuyorum ki benzer başarılar yakın zamanda Ordu ve Giresun için de gerçekleşir” şeklinde konuştu.