Rize’de sosyal medya hesapları üzerinden "Evde Paketleme İşi Yapılarak Para Kazanılacağı" şeklinde paylaşımlarla dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 6 kişiden 4 ü tutuklandı.

Rize'de cinayet zanlısı ve beraberindeki kişi gözaltına alındı Rize'de cinayet zanlısı ve beraberindeki kişi gözaltına alındı

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden "Evde Paketleme İşi Yapılarak Para Kazanılacağı" şeklinde paylaşımlarla dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik İstanbul ve İzmir illerinde 14.11.2023 günü eş zamanlı operasyon yapılmıştır.

Müdürlüğümüz personelince düzenlenen operasyon neticesinde İstanbul ilinden 3 şahıs, İzmir ilinden 1 şahıs yakalanarak ilimize sevki sağlanmış, konunun devamında yürütülen çalışmalar kapsamında 2 şahıs daha İzmir ve Batman illerinde tespit edilerek yakalanmıştır.

Konu ile ilgili Müdürlüğümüzce 6 şahıs hakkında gerekli adli işlemler yapılmış olup şahıslardan Ş.Ç., A.O.D., B.T. ve R.G. çıkarıldıkları Adli Makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

İlimiz genelinde huzur ve güven ortamının devamı adına çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

Haber:Büşra BAYRAKTUTAN 

Editör: BÜŞRA BAYRAKTUTAN