Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Of İlçesine Hizmet Sözü Verdi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Of İlçesine Hizmet Sözü Verdi

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Kalkandere Kaymakamı Ahmet Açıkgöz, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Artvin Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, İl Müftüsü Naci Çakmakçı diğer davetliler ve mezunların aileleri Kalkandere de bulunan Polis meslek eğitim merkezi 29. Dönem mezuniyet törenine katıldı.

Kar, Kış, Yağmur, Çamur demeden “Vatan Namusumuz” anlayışı ile her karış toprağını mukaddes bildiğimiz bu vatan için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, Rize Polis meslek yüksek okulu 29. Dönem mezunlarını verdi.

Tören de konuşan Vali Baydaş, mezun olan polis adaylarıyla gurur duyduklarını, mezun olacak öğrencilerin aldıkları eğitimle emniyet teşkilatını büyük bir güç katacaklarını belirtti.  
Mesleğe ilk adımlarını atan polislere hitaben yaptığı konuşmada Vali Baydaş, “Bugün burada mezun edeceğimiz devlete ve millete hizmet sağlayacak olan 365 kardeşimiz ile beraber tüm Türkiye genelinde 12.007 polis memuru kardeşimiz göreve başlayacak. Polis memuru devletin gücünün güvencesi, milletin de huzur ve güvenin teminatıdır. Polis memurunun olduğu yerler huzurlu ve güvenlidir. Herhangi bir sıkıntıya veya probleme maruz kaldığımızda aklımıza ilk gelen devletin kolluk birimlerinden polis ve jandarma ya müracaat etmektedir. Bugün her tarafta her suç odaklarıyla her sokak çeteleriyle her terörle devletin ve milletin varlığına ve birliğine mücadele eden en önde gördüğümüz nefer polisimizdir. Salona girip yerlerini alırken ‘VATAN SANA CANIM FEDA’ diyerek yürüyen bu kardeşlerimiz devlete ve millete kast edecek birileri olduğunda aynı kararlılıkla yürüdüğü gibi canlarını feda edeceklerinden hiç şüphem yoktur. Devletimiz ve milletimiz için sizlere hayırlı hizmetler yapmanızı diliyorum. Değerli gençler; mesleğiniz ve devlet hizmetiniz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 

Dereceye giren 3 öğrenciye hediyelerinin verildiği törende, yeni mezun 365 polis adayı yemin etti. 


 

Kaynak: BÜŞRA BAYRAKTUTAN