2024 Yerel Yönetimler Seçimlerinin ardından yeni oluşan meclis, ilk toplantısını temayüller gereği en yaşlı meclis üyesi olan Muhsin Şentürk başkanlığında yaptı. Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Çepni ve misafirler katıldı. Toplantının ilk gündem maddesi gereğince Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. AK Parti grubu tarafından Meclis Başkanı adayı olarak gösterilen Ali İmran Büyük, yapılan oylama sonucu mevcut 30 üyeden aldığı 26 oyla İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi. CHP grubu tarafından meclis başkanlığı için önerilen Muhsin Şentürk 4 oy aldı.

Seçimin ardından başkanlık divanındaki yerini alan Ali İmran Büyük, yaptığı ilk konuşmasında “Öncelikle olarak bizlere İl Genel Meclisi Üyeliği için yetki veren vatandaşlarımız ile meclis başkanlığı görevini bizlere laik gören AK Parti teşkilatımıza ve İl Genel Meclisimizdeki AK Parti Gurubumuza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ilimizde görev yaparak başarılı işlere imza atan Meclis Başkanlarımıza ve İl Genel Meclisi Üyelerimize huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler de yeni oluşan İl Genel Meclisi grubumuzla Siyasi temsilcilerimiz, Bürokrasimiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve idari ekibimizle oluşturacağımız birlik ve beraberlik ruhuyla önceki dönem Meclis Başkanımız ve Meclis Üyelerimizden aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak ve köylerimizi daha yaşanabilir imkanlara kavuşturmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle seçimlerin ardından İl Genel Meclisinde görev yapmaya hak kazanan tüm üyelerimizi tebrik ediyor, çalışmalarımızda üstün başarılar diliyorum” dedi.

Toplantının Meclis Başkanı Ali İmran Büyük başkanlığında devam eden bölümünde, İl Genel Meclisi Başkan Vekilliklerine Yusuf Arısoy ve Mehmet Şamlı, Asil Katip Üyeliklere Arif Berber ve Hasan İbar, Yedek Katip Üyeliklere Kemal Kurkut ve Hüseyin Bayraktar, İl Encümeni Üyeliklerine ise Bayram Ali Çapoğlu, Mehmet Öztürk ve Muharrem Delibaş seçildi. Ayrıca İl Genel Meclisi Zorunlu ve İhtisas Komisyonlarının Üye seçimleri de yapılarak tamamlandı. 

Antalya'da 1 Mayıs elektrik kesintisi olan ilçeler. Elektrik kesintisi olan ilçelerin tam listesi Antalya'da 1 Mayıs elektrik kesintisi olan ilçeler. Elektrik kesintisi olan ilçelerin tam listesi

Seçimlerin ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı yaptığı konuşmada Meclis Başkanı Ali İmran Büyük başta olmak üzere diğer kurullara ve komisyonlara seçilen üyeleri tebrik ederek, başarılar diledi. 

Başkanvekilliği, Divan Kurulu, İl Encümeni ve İhtisas Komisyonlarına seçilen üyeleri tebrik edip başarı dileyen Meclis Başkanı Büyük, toplantının ardından tebrikleri kabul etti.

Muhabir: TANER ŞAHİN