Bolu'da toz taşınımı hayatı olumsuz etkiledi Bolu'da toz taşınımı hayatı olumsuz etkiledi

Kadınlar Basketbol Ligi’nde Çankaya Üniversitesi’nin formasını giyen Nilay Aydoğan depreme Malatya’da yakalandı. Babaannesini ziyaret için gittiği Malatya’da depreme yakalanan Milli oyuncu hayatını kaybetti. Depremin yıldönümünde ise Nilay Aydoğan’ın son olarak formasını giydiği Çankaya Üniversitesi, hayatını kaybeden oyuncusunu unutmadı. Daha önce milli takımda da forma giyme başarısı gösteren Nilay Aydoğan’ın kariyeri ve oynadığı takımlar, araştırılıyor. Peki Nilay Aydoğan kimdir, kaç yaşındaydı? İşte, Nilay Aydoğan’ın hayatı…

NİLAY AYDOĞAN KİMDİR?

Basketbolcu, Nilay Aydoğan, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremde hayatını kaybetti.

30 yaşındaki oyuncu Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Çankaya Üniversitesi’nde forma giyiyordu. Nilay Aydoğan milli takım kariyerinin yanı sıra İzmit Belediye, MBB GSK, Samsun Basketbol İhtisas, Yalova VİP Gençlik gibi takımlarda oynadı.

Nilay Aydoğan’ın hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye Basketbol Federasyonu 2022-2023 Basketbol Süper Ligi’nde kalan haftalarının Nilay Aydoğan sezonu olarak oynatılması kararı aldı.

DEPREMİN YILDÖNÜMÜNDE UNUTULMADI

Çankaya Üniversitesi, depremde hayatını kaybeden oyuncusu Nilay Aydoğan’ı unutmadı. Yapılan paylaşımda 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ilimizin etkilendiği depremlerin acısı yüreklerimizde hala dün gibi. Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen depremde hayatını kaybeden Çankaya Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı oyuncumuz Nilay Aydoğan, Bilgisayar Mühendisliği öğrencimiz Mert Alp Kuvandık, mezunlarımız Mustafa Torun, Hasan Karafakı, Mete Ahrazoğlu, Muhammed Taha Ercan ve Kübra Nur Kurt başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Sizleri unutmayacağız…” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi