Kaya: “Altyapı sorunlarına neşter vuruyoruz”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yeni dönemde vatandaşların yaşam konforunu yükseltmek ve Ortahisar’ı daha cazip hale getirmek için başta yollar olmak üzere altyapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

“KENT PAYDAŞLARIMIZLA EŞGÜDÜM HALİNDEYİZ”

Fen İşleri Müdürlüğü’nün şehirdeki altyapı sorunlarını çözmek için hazırladığı programı eksiksiz olarak tamamlamak için büyük gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Kaya, “Yeni bir turizm sezonunun başlangıcındayız.  Bunun bilinciyle Ortahisar’ımızın nüfus yoğunluğunun çok olduğu mahallelerde ve turistlerin en çok ziyaret ettiği alanlarda altyapı ve yol sorunlarını büyük ölçüde tamamlıyoruz. Bir yandan asfaltlama bir yandan betonlama çalışmaları yaparak yol sorunlarımızı en asgari düzeye indirmenin gayretindeyiz. Halkımıza taahhüt ettiğimiz sözler doğrultusunda Ortahisarımızı daha yaşanabilir ve daha cazip hale getirmek için belediyemizin bütün imkânlarını seferber etmiş durumdayız. Halkımızın belediyemizden memnuniyeti ve beklentileri her şeyin üstündedir. Yeni dönemde vatandaşların yaşam konforunu en üst seviyeye çıkarmak için kentimizdeki STK’lar ve diğer kent paydaşlarımızla birlikte eşgüdüm halinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” cümlelerini kullandı. 

“PEK ÇOK ALTYAPI SORUNUMUZ VAR”

Uzun ömürlü ve kalıcı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Kaya, “Belediyemizin finansal kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmek için güncel veriler üzerinden programlarımızı hazırladık. Yol, kaldırım, yeşil alan, peyzaj ve park alanları gibi pek çok altyapı sorumuz var, buna karşılık yap-boz yapacak, boşa harcayacak tek kuruşumuz yok. Mahallelerimizdeki sorunlarla ilgili muhtarlarımızla sürekli koordinasyon halindeyiz. Gerek muhtarlarımızın, gerekse vatandaşlarımızın belediyemize ulaştırdığı talepleri ve sorunları öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Bu sorunların çözülmesi için ilgili birim müdürlüğümüze gönderiyoruz ve takibatını yapıyoruz. Sorunlara hızlı, kalıcı, uzun ömürlü çözümler üretmenin gayretindeyiz. Vatandaşlarımızın mağduriyetine, kaynak israfına ve zaman kaybına neden olan yap-boz çalışmalar yapmayacağız. Tabiri caizse, hem kent merkezinde hem de kırsal mahallelerimizde yıllardır ihmal edilmiş, adeta kaderine terk edilmiş bütün altyapı sorunlarına neşter vuruyoruz.” şeklinde konuştu.

Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Pınaraltı Mahallesi’nde kanal temizliği ve yol serme, Kamışlı Mahallesi’nde asfaltlama, Yeşilbük Mahallesi’nde kuru betonlama ve Pelitli Mahallesi Sultan Sokak’ta ise asfaltlama çalışmasını eş zamanlı olarak yürütüyor.

Trabzon Ortahisar Belediyesi Basın Birimi