Moda Tutkusuyla Başlayan Yolculuk

New York'ta 1921 yılında doğan Iris Apfel, modaya olan ilgisiyle dikkat çekti. New York Üniversitesi'nde Sanat Tarihi eğitimi alırken moda dünyasına adım attı ve moda dergilerinde çalışmaya başladı.

Bir Hayat Arkadaşı ve İş Ortaklığı: Carl Apfel ile Evlilik

1948 yılında Carl Apfel ile evlenen Iris Apfel, uzun yıllar süren bir evliliğin ardından Carl'ın ölümüne kadar birlikte iş yaptılar. Birlikte "Old World Weavers" adlı tekstil firmasını kurarak 17., 18. ve 19. yüzyıla ait kumaşların yeniden üretimi konusunda uzmanlaştılar.

Prestijli Projeler ve Beyaz Saray Dekorasyonları

Old World Weavers ile birlikte birçok prestijli projede yer alan Iris Apfel, Beyaz Saray dahil olmak üzere birçok ünlü yapının dekorasyonunu üstlendi.

MET Sergisi ve Moda İkonu Olma Süreci

2005 yılında The Metropolitan Museum of Art (MET) tarafından düzenlenen sergi, Iris Apfel'in moda dünyasında eşsiz tarzını ve etkileyici kişiliğini sergileyerek onu bir moda ikonu haline getirdi.

Rara Avis Markası ve Moda Dünyasındaki Yolculuğu

MET sergisinin ardından kendi adını taşıyan aksesuar markası "Rara Avis"i yaratan Iris Apfel, renkli kişiliği ve benzersiz tarzıyla modanın eşsiz ikonlarından biri olarak adından söz ettirdi.