Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformundan  “Rize Sivil Toplum Kuruluşları Yerel İşbirliği Çalıştayı’’

Rize’de geçtiğimiz günlerde Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu, Rize’deki sivil toplum kuruluşlarının sorunlarının tespit etmek için iş birliği çalıştayı düzenledi.

Rize Ticaret Borsasında düzenlenen çalıştaya çok sayıda STK ve dernek üyleri katıldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Dernekler İl Müdürlüğünün desteği ile yapılan çalıştayı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Saklı koordine etti.

Çalıştayda Rize’de sivil toplum kuruluşlarının sorunları ve çözüm önerileri, Rize sivil toplum kuruluşlarının ortaklık kültürü, Rize’ye değer katacak yenilikçi fikirler, sivil toplum kuruluşlarının sürekliliği ve projelerde sürdürülebilirlik konuları ele alındı.

Çalıştayda açıklama yapan Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platform Koordinatörü Vatan Karakaş, “Rize’de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları olarak pek çok alanda programlar yapıyoruz. Bu etkinlikleri icra ederken çeşitli konularda sorunlar yaşamaktayız.  Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diyerek bu çalıştayı düzenlemenin bir ihtiyaç olduğu kanaatine vardık. Platformumuz olarak çalıştay düzenleme kararı aldık. Rize’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak fikirlerimizi sorunlarımızı aynı masa etrafında konuşabilmek ve ortak akıl oluşturabilmek için burada toplandık. Bu yoğun katılımı görmekten oldukça mutlu olduğumu ifade eder hepinize teşekkür ederim’’ dedi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ