Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yeni ambalaj döneminde değişik ürünler ile tüketicinin karşısına çıkacaklarını söyledi.

 

 ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoüğlu, yöre kültürünü yansıtan el işlemeli ahşap örme sepetçikler, bakır kaplar ve Rize bezi gibi ürünler içerisinde piyasaya hediyelik çaylar sunacaklarını söyledi.  

Çaykur olarak 51 ülkeye yılda 4 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Sütlüoğlu, yeni pazar arayışları için uluslar arası fuarlara katıldıklarını söyledi. Sütlüoğlu, “Son olarak katıldığımız İngiltere fuarı ile birlikte bu ülkeye çay satışına başladık. Dünya pazarlarında yer almak uzun soluklu ve sabırla yapılması gereken bir çalışmadır. Bu çalışmayı titizlikle sürdürüyoruz.  Çayımıza Avrupa’da büyük bir ilgi olduğunu gördük. Buda bizi çok mutlu etti. Siyah çayın ardından Avrupa ülkelerine soğuk çay ihracatına başlıyoruz.”

ÇAYDA YENİ ÇEŞİTLER GELİYOR

Çaykur’un ürün yelpazesini sürekli geliştirdiğini anlatan Sütlüoğlu, “Dünyada çay esaslı ne yapılabiliyorsa onları yapacağız. Hatta onunda ötresine geçeceğiz. Piyasaya yeni çıkacak ürünlerimiz olacak. Yöremize mahsus hediyelik çaylarımız var. Bunlarla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Yöresel kültürümüzü yansıtan ahşap örme sepetçikler, bakır kaplar ile Rize bezi gibi el emeği eşyaların içerisinde çay satışı yapacağız. Bu çaylar Rize hatırası olacak. Bu aynı zamanda bir sosyal proje olacak. Bu ürünler halk eğitim merkezlerinde kadınlarımız tarafından üretilecek. Böylece kadınlarımıza yeni bir iş kapısı oluşturmuş olacağız. Onların üreteceği el emeği eşyalarla bizim çayımız buluşacak. Bu çaylar hediyelik olarak piyasaya çıkacak” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ