İstanbul Milli Eğitim Müdürü  Ömer Faruk Yelkenci tarafından Çayeli’nde “yönetişim” semineri verildi.

Çayeli İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin’in daveti üzerine Çayeli’ne gelen Yelkenci, geçtiğimiz gün Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü konferans salonunda Çayeli’nde görev yapan okul yöneticilerine ‘Yönetişim’ konulu bir konferans verdi. 

Konferansta çağdaş yönetim anlayışının köklerinin doğu ve İslam geleneklerinden doğduğunu söyleyen Yelkenci, Türkiye’nin maarif davasının da bu kökler üzerine devam etmesi gerektiğini ifade etti. Oldukça verimli geçen konferansın sonunda Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak yürütebileceği; Öğretmen Akademisi, Harezmi Modeli, Kardeş Okul gibi  projeler konusunda işbirliği yapma kararı alındı.

Konferansın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin tarafından İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir’e  plaket takdim edildi.

Ömer Faruk YELKENCİ Kimdir ?

1969 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğan Ömer Faruk YELKENCİ, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını “Türk Modernleşmesinin Osmanlı Kökenleri: Sultan II. Abdülhamit Dönemi Eğitim Konuları”  tezi ile tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 4 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 17 yıl özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 17.03.2014 tarihinden itibaren Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü görevini iki yıl süreyle yürüten YELKENCİ, 14.03.2016  tarihinden itibaren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine devam etmekte olan Ömer Faruk YELKENCİ, İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Editör: HABER MERKEZİ