Vali Ersin Yazıcı, sosyal medya aracı twitter üzerinden mesajlaştığı liseli öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

Sosyal medyanın gözde sitelerinden Twitter' ı kullanan Vali Ersin Yazıcı, 10 gün önce Rize’yi etkisi altına alan kar yağışıyla sosyal medyanın ''ilgi odağı '' olmuştu.

Vali Ersin Yazıcı ile öğrenciler arasında Twitter hesabı üzerinden ilginç bir kar tatili sohbeti de yaşanmış; bu gelişmelerden sonra Vali Yazıcı, öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Mehmet Özer’inde olduğu yemekte Vali Yazıcı, öğrencilik hayatı ile ilgili hem kendi yaşadıklarını anlattı hem de öğrencilerle eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdi.

Konunun kitap okuma, okul tatili ve sınavlar olduğu buluşmada Vali Yazıcı öğrencilere, 'Düzenli kitap okumaya devam edin. Eğitimde başarıyı yakalamak için hedefimiz, projelerimiz olmalı. Ailelerimize de aile eğitimlerine bu manada ağırlık veriyoruz.  Çok kitap okuyan bir öğrenci sınav süresini daha verimli kullanarak diğer öğrencilere fark atabilir. Sizlerle sohbet etmek de güzeldi. Eğer Rize’yi hak edeceği yerde göreceksek, ülkemizi hak edeceği yerde göreceksek, bunun yolunun eğitimden geçtiğini bilmeliyiz ve herkesi bütün çevreleri eğitime, öğretime ağırlık vermelerini diliyorum” dedi.

Neşeli sohbetin olduğu davette öğrenciler, kendilerinin böyle bir davet beklemediklerini dile getirerek, tweeti görünce önce şaşırdıklarını, inanamadıklarını daha sonra ise aileleri ile birlikte karar verdikten sonra geldiklerini ifade ettiler. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını ve buraya gelince mutlu olduklarını belirten öğrenciler, Vali Yazıcı ile kitaplar, üniversite öğretimi ve yarıyıl tatili üzerine bir sohbet gerçekleştirdiler.

Vali Ersin Yazıcı öğrencilerle davetin sonunda hatıra fotoğrafı çektirerek, güzel bir yarıyıl tatili dileklerinde bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ