Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı 8. kez kapılarını açtı.
 
Vali Ersin Yazıcı fuarların kentin turizm potansiyelini harekete geçirmesi ile ilgili hedef ve düşüncelerini aktardı. Vali Yazıcı “Elinizdeki değerleri tanıtmazsanız, elinizdeki değerleri pazarlamazsanız insanlara, şehrinizi görmeye gelmez. Bu esere sahip olmanız yetmiyor. Bu eserleri tanıtmanız gerekiyor. Bu eserleri pazarlamanız gerekiyor. Onun için fuarları Rize’de turizmin gelişmesi bakımından önemli fırsatlar olarak görüyoruz.”dedi.
 
Turizm fuarının büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Yazıcı, 'Bu fuar Rize'yi tanıtmak açısından büyük bir şans. İlimizi İzmir'de en iyi şekilde tanıtacağımıza inanıyorum. ”şeklinde konuştu.
 
Vali Ersin Yazıcı, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nın Türkiye’deki en önemli fuarlardan olduğunu söyleyerek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Değerlerimizin farkına varmalı ve bunları olabildiği kadar yaşatmalıyız, tanıtmalıyız. Amacımız daha çok kitlelere ulaşmak. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nın Rize için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Rize’nin dünya turizminde önemli yerlere geleceği kanaatindeyim. Denizi ile tarihi ile kültürü ile yaylası ve doğasıyla önemli bir yerdir. Tanıtım burada çok çok önemlidir. Dünyaya ve ülkelere açılmanın en önemli yolu fuarlardır. Biz bu kanaatte Rize olarak bu fuara katıldık. İnşallah faydalı olacağı kanaatindeyiz. Rize’miz, avantajlı sektörlerde ulusal ve uluslararası düzeydeki organizasyonlarda sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini tanıtarak dış dünyaya olan bağlantılarını güçlendirmelidir. ”dedi.
 
İlimiz ve bölgemizin eşsiz bir doğal güzellik ve kültürel mirasa sahip olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, “Rize’miz ve bölgemiz turizm anlamında önemli bir potansiyele sahip. Biz bölgemizin bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Katıldığımız fuarlarda bölgemizi en iyi şekilde tanıtacağız ” dedi.
Vali Yazıcı açıklamalarına şu şekilde devam etti:
 
Fuara katılım sağlayan, katkı veren, destek veren, tanıtım yapan başta sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere tüm kamu kurumlarımıza, turizmcilerimize teşekkür ediyorum.  Fuarda ilimizi tanıtmak, turizm yatırımcıları ve uluslararası tur operatörleri ile görüşmeler yapmak amacıyla toplantı ortamı oluşturuyoruz. Fuarda yine İlimizin dış dünyaya yönelik adımları, çalışmaları ve hazırlıklarını geniş kapsamlı olarak anlatmaya çalışacağız. 4 gün sürecek tanıtım fuarında, her gün bir etkinlik yapılacak. Sivil toplum örgütleri, belediyelerimiz, özel idaremiz, esnaf ve iş adamlarımız kendi yöreleri ve işlerini tanıtacak standlar açtılar. Rize'nin yöresel yemekleri, yöresel giysileri ve tarihi mekânlarını en güzel şekilde tanıtacağız. Hemşehrilerimizin tanıtım için büyük bir çabasının olduğunu görmek bizleri derinden sevindirmiştir. Gurbetteki hemşehrilerimiz ve İzmir’de bulunan derneklerimizin yöneticileri tam kadro fuara katılarak ilimizi yalnız bırakmadılar. Rize standını renklendirdiler.” şeklinde konuştu.
Editör: HABER MERKEZİ