Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 22 proje ile 4006 TÜBİTAK bilim fuarı açıldı.

Dikkat çekici çalışmaların sergilendiği fuarın açılışına Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, , AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan, İlçe Emniyet Müdürü Naci Atasever, İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuru, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Tosun, Çayeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Yılmaz, RTEÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yılmaz Geçit, İshakoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yahya Kesici ve çok sayıda davetli katıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen TÜBİTAK bilim fuarında; faydalı malzemelerden Biyoplastik üretilen proje, doğal antibiyotik üretilen proje, doğal temizlik malzemesi üretilen proje, mantar üretimi projesi, çay tarımının faydaları projesi, yaşam memnuniyeti ve uyarı işaretleri farkındalık projesi, türkülerimizin gerçek hikâyesi projesi, dil öğrenme konusundaki projeler, elektrikli süpürge üretilen proje, yöremizdeki değirmenleri konu alan proje ve bölgemizin kültür ve değerlerini konu alan projeler yoğun ilgi gördü.

Çayeli (Vakıfbank Anadolu) Lisesinin 1976-1977 yılı mezunlarından olan Hikmet Ayar'a okul arşivinden sınıf arkadaşlarının bulunduğu liste hediye edildi. Okul Müdürü Cengiz Azman tarafından yapılan hediye takdimi esnasında Hikmet Ayar'ın mutlu olduğu gözlendi.

Son yıllarda başarılı projelerin uygulandığı Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesi'nde AB projeleri kapsamında velilerinin %92 sini eğitim sürecine kattığı “OVİS” projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçi fikirler ödülüne aday olduğu, ÇABA projesi ve Rize’de “ZİLSİZ OKUL” projesini uygulayan tek okul olmasıyla, üniversite hazırlıkları konusunda farklı uygulamaları ile Çayeli eğitimine değer katmaktadır.

Vakıfbank Lisesi Fuar

 

Vakıfbank Lisesi Fuar

Vakıfbank Lisesi Fuar

Vakıfbank Lisesi Fuar

Vakıfbank Lisesi Fuar

Vakıfbank Lisesi Fuar

 

 

Editör: HABER MERKEZİ