Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu çay taban fiyatını düşüren firmaları üreticiyi ihanet ile suçladı.

 

Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu son zamanlarda fiyat düşüren özel sektöre yüklenerek üreticiye ihanet ettiklerini söyledi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürü Genel Müdürlük konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında 29 Nisan”da açılan ve 9 Mayıs tarihinde başlayan alımlar ile ilgili bilgiler verdikten sonra bugüne kadar 53 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını göreve geldiğinde 6 bin 600 ton olan günlük işleme kapasitelerini 8 bin ton a çıkardıklarını belirterek “ Kapasitemizi her geçen yıl artıracağız, 10 bin ton seviyesine kadar çıkacağız, bugün ki alımlarımız 9 bin tonlar seviyesinde” dedi.

    KOTA 450 KİLO

Çay işletmeleri genel müdürü İmdat Sütlüoğlu önceki yıllar dekar başına 350 kg çay aldıklarını belirterek “ Biz bunu 400kiloya çıkardık ve şimdi 450 kiloya çıkartıyoruz.  Üreticimizin eline yaş çay bırakmayacağız, üreticimizin tüm ürününü alacağız, üreticimiz acele etmesin.  Bir iki gün beklesin, özel sektörlere karşı dikkatlı olsun” dedi.

Üreticiyi satanı üretici de satsın

Taban fiyatın 1.580 Krş olduğunu belirten Sütlüoğlu “ Taban fiyat konusunda özel sektörler ile toplandık ve kimsenin taban fiyatın altında inmemesini istedik, başta söz aldık, şimdi aldığımız duyumlara göre bir çok sektör çay ürünü fazlalaşınca taban fiyatı aşağı çektiler, bu bölge halkına, üreticiye ihanettir, üreticiyi bazı tüccarlara satmaktır. Üreticimize ihanet edenlere karşı üreticimiz de onlara çay vermesin. Fabrikalar üretici olmaz ise demir yığınından başka bir şey değildir. Üretici olmaz ise onlar bir hiçdir.  206 bin çay üreticisine ihanet edenler ahlakı davranmıyor, üreticimiz Dik durmalı ve bu tür özel sektörlere taviz vermemeli., bir kaç gün çay vermesinler zorunlu olarak o firmalar fiyat yükseltecektir, Ucuz çay alıp ucuz çay satamları kurum olarak rahat bırakmayacağız. Hiç bir sektörün elinde kuru çay yok ve çay almaya mahkümdurlar” dedi.

   Üretici şikayetlerini aliyorum

Çaykur”un sürekli takip altında olduğunu belirten Sütlüoğlu tüm fabrika bölgelerinden gelen şikayetlerin zamanında değerlendirildiğini belirterek “ Sürekli olarak daire başkanları düzeyinde gece gün nöbet tutulmakta ve tüm şikayetler bize gelmekte, bunları yakın takibe aldım ve sürekli ilgilenmekteyim. Oluşturduğumuz Beyaz Masa “ya tüm şikayetler bildirilebilir” dedi.

    DİDİ Dünya pazarında

50 Ülkeye Rize”nin ürünü olan DİDİ”yi ihraç edeceklerini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu “ Didi artık bir dünya markası oldu. hızla büyümekte ve talep artmakta, üretme tesis sayilarını artırdık. Artık Didi bizim elimizden Dünya pazarına girdi” dedi.

Beyaz çay üretimine devam ettiklerini belirten Sütlüoğlu bugüne kadar 234 kg beyaz çay aldıklarını söyledi.

    Stevya fabrikası kuracağız

Stevya ürününün Rize”ye uyum sağladığını belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu artık üreticiye ek gelir olarak Stevya bitkisi dağıtımı yapacaklarını belirterek “ Bunun tesisini kuracağız ve üreticimize ek gelir sağlayacağız” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ