TBMM Adalet Komisyonuna gelişinde bir gazetecinin 'türban konusunda yasal bir çalışma yapılıyor mu' sorusunu yanıtlayan Yazıcı, 'Hayır... Türban konusunda öyle spesifik bir çalışma yok. Anayasa ile ilgili bir çalışma var. O da yakında kamuoyuna açıklanacak' diye konuştu.

Toplumun değişik kesimleri, meslek kuruluşları ve ilgililerin yeni anayasa değişikliğini tartışacaklarını ifade eden Yazıcı, daha sonra da bu konudaki metnin teklif haline getirileceğini söyledi.

'Hükümetin bu konuda kafasındaki düşünce tam olarak nedir' sorusunu da Yazıcı, şöyle yanıtladı:'(Hükümetin kafasında böyle belli bir konuya ilişkin spesifik bir düşünce var) demem söz konusu değil. Ama biz başından beri 'üç Y ile mücadele edeceğiz' dedik. Bunlar, Yoksulluk, Yasaklar ve Yolsuzlukla mücadele... Dolayısıyla bu üç 'Y' mücadelemiz kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'

Türban konusundaki bir değişikliğin anayasa taslağında yer alıp almayacağının sorulması üzerine de Yazıcı, 'bu konuda netleşmiş bir durum yok. Ama bu ülkede yasaklar olmasın, herkes özgürce hareket edebilsin, kavga etmeden, itişmeden herkes özgürce davranabilsin...' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ